0,5 ml na 10 litrów
Printable View
0,5 ml na 10 litrów
Brawo, czyli nawet mniej niż proporcja AR6200 do paliwa a też robi robotę.. ;-)
Napisz adres do wysyłki na PW i masz gratisa!
Ktoś pisał o motulu, że jest mocno średni.. Dlaczego? A np motul x-clean jaki jest?
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Bo to zwykle HC jak wiele innych tanszych
X-clean HC?
Jakieś źródło?
Nawet w DE jest sprzedawany jako full syntetyk.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Kubek bez przesady. :DW TV i radiu co chwila jest reklama paliwa x lub y na którym przejedziesz x lub y km dalej. Myślisz,że co oni dodają do tego paliwa? Podobne dodatki tylko w mega skali przez co pewnie gorsze (tańsze) i pewnie w mniejszym stężeniu (niższe koszty). Do tego płaci się drożej niż stosując dodatek Archoila. Lejąc Archoila z grubsza wiem co leje i leje sam ile chce. To nie są nowe wynalazki. Dodatki do paliw są stosowane od dziesięcioleci, również w motosporcie bo poprawa parametrów/właściwości paliwa przekłada się na osiągi i spalanie pojazdu a także na prawidłowe smarowanie, które niestety w przypadku standardowego paliwa jest zwykle niewystarczające i dlatego tysiące ludzi leje do baków olej 2T, za którymi nie stoi marketing bo nie do tego zostały wyprodukowane.:)
- - - Updated - - -
Z tym Motulem to faktycznie jest dziwna sprawa ale wg. mojego rozeznania to olej HC, tyle że pewnie z na tyle dużym udziałem grupy IV w bazie olejowej aby można było legalnie używać w DE nazwy vollsynthetisch. Coś też słyszałem o zmianie podejścia do oleju syntetycznego na rynku w DE ale tylko jakieś niesprecyzowane plotki.
A polecicie jakiś dobry olej 5W50 ? Aktualnie śmigam na 5W40, wcześniej było 5W30, jednak nastały upały, miasto przez które muszę dojechać do pracy całe zakorkowane (nieraz z godzine stoje w korku) a i lubię sobie depnąć to wypróbowałbym 5W50.
Mam pytanie: czy olej Shell helix ultra diesel 5W40 może być jak głosi napis: fully syntetic?
Wiem, że jest to olej w shelowskiej technologii GTL, dlatego go zakupiłem.
Więc co to ma być:
- stan faktyczny ?
- bałwochwalstwo firmy?
- podróba?