A są gdzieś wykresy z wesji fabrycznej?
W sensie to samo auto mierzone na 3 trybach?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Printable View
nie wiem czy ktokolwiek w PL to shamował, nie wiem jak jest w trybie DYNO czy działa kazdy tryb, ale w kazdym z trybow moc masz taka sama, tylko inaczej jest mapowany pedał gazu. ale jak wcisniesz go do konca to masz pełna moc niezaleznie od trybu.
że tak jest pomiędzy N i D to jestem w stanie uwierzyć ale ciężko mi uwierzyć że w A jest taka sama moc jak w D.
W sensie walnięcie gazu do podłogi nie daje takich samych rezultatów (mówię o stanie po redukcji i wskoczeniu na wysokie obroty) na mojej organoleptycznej chamowni plecowej ;)
Napewno inaczej reaguje na gaz dozuje go nieproporcjonalnie do wcisniecia.. I przy kick down mi sie wydaje ze tez faktycznie slabiej idzie wiec nie uzywam tego trybu;) no chyba ze na sliskiej nawierzchni to moze miec sens;)
Chyba gdzies widzialem wynik z hamowni ze na A mialo mniej koni.. ale juz nie pamietam gdzie.. :/
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Jest różnica między trybami najlepszy test: rozpędza się tak do 160-180 w trybie A, wyrównaj prędkość i but do końca, odczekaj 5sec i przetrzuc na tryb N a później D trzymając gaz w podłodze.
Poczujesz na każdym z trybów zmianę mocy samochodu.
Przy wciśniętym gazie do końca przepustnica powinna być otwarta na 100% nie zależnie od trybu.
Jeżeli w trybie A ograniczyli mapę gazu, do np 80% to musi odbić się to na mocy.