Tyle że w tym wątku mowa o dolnych które są trwalsze od górnych a i zamienniki całkiem dobrze wypadają.
Printable View
Tyle że w tym wątku mowa o dolnych które są trwalsze od górnych a i zamienniki całkiem dobrze wypadają.
Nie masz juz sily do Alfy 159 czy slabych produktow ktore kupujesz do niej?Sama alfa 159 bylo dobrze zrobiona z wytrzymalym zawieszeniem.Wystarczy kupic oryginal i znow bedzie jezdzil kilkanascie lat.Tak wlasnie powstaja mity, jaka to zla jest Alfa i jej zawieszenie.Zapewne sa lepszej jakosci zamienniki na rynku ktore posluza dluzej.
Święte słowa.
nie zdarza się żeby komuś gumki pękły 2 razy, raz może sie zdarzyć, wada, zły montaż ale 2 raz po pół roku? Raczej sugerowałbym błąd montażu, tym bardziej że na zamiennikach też "pękły gumki"
Miałem ten sam problem. Wahacz oddawałem do Jasio79 do regeneracji tylko ze względu na pękające gumki i dostający się brud co skutkowało skrzypieniem. Wcześniej osłona sworznia pękła w wahaczu OE. Co pół roku wymiana wahacza tylko dlatego, że pęka osłona sworznia. Mechanik tylko wymieniał wahacza a na pytanie co powoduje pekanie - cisza. W czasie kiedy był problem z pękającą osłoną pojawiał się również zgrzyt podczas skręcania kierownicą z pełnego obrotu lewo-prawo-lewo. Na stacji diagnostycznej - do wymiany drążki kierownicze. Drążek wymieniony a zgrzyt dalej + pękająca osłona. Wszytko do czasu kiedy pękła sprężyna i uszkodziła mocowanie amortyzatora na którym spoczywa. Po wymianie amortyzatora i sprężyny ustał zgrzyt oraz nie pęka już osłona wahacza. Sprawdź sobie czy na sprężynie są wszystkie zwoje oraz czy mocowanie na amortyzatorze jest całe. W moim przypadku prawdopodobnie mocowanie na amortyzatorze źle trzymało sprężynę i wahacz nie pracował liniowo i podczas maksymalnego skrętu uszkadzał osłonę gumową.
To, że regenerowane to shit, to raczej oczywiste. Producent nie przewiduje regeneracji wahaczy, więc chyba słusznie mogę taką "regenerację" nazwać druciarstwem.
Z drugiej strony to jakieś kuriozum, że do Alfy za kilka lub kilkanaście tysięcy wg niektórych podejdą tylko oryginalne (hmmm... a może orginalne jak to ma w zwyczaju pisać forumowy guru "regeneracji") wahacze w cenie po 1000 zł za dolne... Litości... Alfa 159 to nie statek kosmiczny [emoji846]
Ja mam założone dolne Delphi i Meyle, i jest OK. Więc gadanie, że wszystkie zamienniki są do d.... to idiotyzm.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Na co też zwróciłem uwagę już niejednokrotnie ;)
Ja już nie chce nic mówiÄ‡í ¾í´£