Nie kazdy w 155 ma wnękę na koło zapasowe :P
anyway, zwykłe nadkola z tyłu na pewno poprawiły by sytuację gnijących wewnętrznych poszyć i błotników tylnych.
w
ale zderzak to nie całe nadkole i właśnie nad zderzakiem całe blachy gniją bo brak pełnej osłony w nadkolu, całe plastikowe nadkole poprawiło by na pewno kondycje tylnych błotników i części blach które trzymają ten niby plastik ochronny który odpada bo nie ma już czego się trzymać. Fakt jest podniesiona podłoga od tylnych siedzeń
Aaa, jeśli chodzi o całe plastikowe nadkole to oczywiście że tak, spojrzę jak to wygląda, może uda się zrobić jakiś szablon i wykonać takie nadkola bo to faktycznie załatwiło by sprawę gnijących błotników bo jak dobrze wiemy dzieje się tak od tego gówna które leci spod kół za zderzak i tam zostaje.
Ja sie pisze na komplet a nawet dwa :)
Ja na jeden.
Jeśli będzie to wykonalne to je zrobię, nie musi to wyglądać ładnie więc nie ma problemu, bo na błotniki się waham cały czas, czy porywać się samemu czy dać szpecom...
Z tego co wiem to nadkola na tył z Tempry pasują. Na allegro jest tego trochę i wcale nie drogie. Ktoś to sprawdzał? Bo ja się poważnie zastanawiam.
Oczywiście, że jest to wykonalne. Jakbyś chciał możemy się spotkać i kombinować, ja potrafię robić takie rzeczy. W końcu jestem artystą, między innymi rzeźbiarzem. Trochę żywicy, włókna szklanego, parę pomiarów i mogę trzaskać, mogę to zrobić tak, że będzie piękne. :) Serio mówię.
od byle czego może podpasuje, trochę rzeżby i coś tam się wciśnie
Ale chodzi o to żeby zrobić nadkole na całą wnękę a nie tylko na miejsce łączenia ze zderzakiem tak jak jest to seryjnie. Z Temprową trzeba trochę kombinować, poza tym ja jestem zatwardziałym zwolennikiem robienia wszystkiego samemu bo wtedy robię jak chcę i wiem że na 100% będzie tak jak sobie to wyśniłem:)