Z tego co gadalem z Pawpor'em to Zimmermanny, a klocki to Galfery.
No chyba ze cos sie zmienilo.
Printable View
Testowaliśmy z klientami mnóstwo różnych zestawów.
Dla zobrazowania tego co piszę dodam, iż mamy około 8 - 10 szt. 159 tygodniowo na różne naprawy. W dniu dzisiejszym (niedziela) stoją 4 szt.
Piszę o wielu przypadkach, a większość polecających tutaj poleca Swoje, jednostkowe przypadki, że są zadowoleni, a ciekawe, czy napisali by, że kupili badziew w necie, który się powyginał po chwili ???
Naprawdę zapomnijcie w ciężkiej 159, jeśli myślicie chociaż trochę o bezpieczeństwie Swoim i innych, o tych wynalazkach z Aledrogro.
Tylko markowe produkty dają poczucie bezpieczeństwa i działają normalnie. To auto nie waży tyle co FIAT Panda.
Pablo wyczyszczenie klocków i zacisków dał nie zadowalający efekt dalej jest pisk pczy lekkim hamowaniu choć mniejszy. Tak więc jeszcze posmigam na tych trochę, pytanie to jakie klocki bys polecił do tarcz textara żeby w przyszłości nie mieć znowu tego problemu. Pozdrawiam
Spróbuję jeszcze tak zrobić jak piszecie Pablo pytanie zostawiam otwarte jakie klocki i jak wygląda spalony klocek bo jak jak wyciągnąłem te klocki to mi wygladaly normalnie.
Ja do swojej 2.4 zamówiłem tarcze Ate a klocki ferodo premier. W czwartek montaż więc zobaczymy.
Ja jestem po wymianie tarcz i klocków z tyłu. Tarcze miałem abs, klocki trw, ogółem to nie hamowało, a jeszcze piszczało. Ale człowiek głupi był pierwsza alfa i kupuje co mu polecili w sklepie:) Teraz klocki alfowskie ori (w środku ferrodo, ale tak mi się udało akurat taniej kupić), tarcze zimmerman. Wczoraj komplet podocierałem zgodnie z zaleceniami producenta. Zero pisków, a i jakość hamowania zupełnie inna. Dobrze dobrany komplet to jednak ważna sprawa. Z przodu od jakiegoś czasu mam tarcze brembo i klocki ferrodo. Także z czystym sumieniem mogę polecić.
Lektura do poduszki ;)
http://textar.com/wp-content/uploads...ssment_POL.pdf
U mnie są:
Zimmermann Sport + Galfer Sport FDT1055 na przodzie
Brembo UV Painted + Galfer Sport FDT1055 na tyle
- - - Updated - - -
Nie pozostaje mi nic innego jak podpisać się obiema rękami. Dodatkowo nie warto oszczędzać na montazu - lepiej dołożyć 50-100zł i mieć to zrobione profesjonalnie, bo niechlujstwo przy montażu prowadzi do rozwalenia nawet najlepszego zestawu (a jak wiadomo dobry zestaw to nie koszt 200zł)