no mam srebrny lakier to też mogę lakierem???
Printable View
no mam srebrny lakier to też mogę lakierem???
No ja miałem zwykły lakier w spreyu, i efekty jak widać, pracy pół godziny:)
spróbuj na listwie jak wychodzi a jak coś to zmyjesz:)
Dziękuje
no to w weekend jak będzie chwile czasu i ładna pogoda będę się bawił :)
macie jeszcze jakieś pomysły dla naszych alf ???
Założone zimówki...
Coraz chłodniej, więc wolałem szybciej niż za późno
Wyczyściłem tapicerke, kupiłem dywaniki z wyszytym Cuore Sportivo, pomalowałem na czarno tylny tłumik, a końcówke wyczyściłem do błysku. Poważniejszych rzeczy nie robię, bo 166 to skomplikowany samochód. :p
A dzięki:)
Kupione dywaniki gumowe na zime, oraz podpięcie pod kompa przez co dowiedziałem się, że mój przebieg 51 tyś jest prawdziwy :) <jupi>
Stary, że sie tak wyraże ciul to wie co się z ta bella działo, że taki przelot :P Ona była kupiona uszkodzona, więc mozliwe, że stała sobie jakiś czas :P Tak czy tak jak to chłopaki wczoraj stwierdzili trafiłem tzw. okazję :P
BTW. Jeszcze raz dzieki za podpięcie pod kompa Marcin ak. Magik :)
Wymieniłem wszystkie żaróweczki w konsoli środkowej i już teraz zapali mi się "rezerwa".:)
nowe wycieraczki dipp, mycie pod domem ( chyba ostatni raz w tym roku ) i ...
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...belli-156x.jpg
Właściwie to wczoraj ;) ale dzisiaj piszę :)
Zatankowana i umyta :)
zatankowana, umyta, nawoskowana, zrobiony przegląd, umówiona na wymianę uszczelek pod głowicami, remont głowic, wymianę wszystkich uszczelek silnika.
Przywiozłem opony zimowe i w tygodniu wymiana.
A w nie belli ale pochwale się, w omedze wymieniłem rozrusznik
alutka dostała nowy lakier na zderzak, maskę, lewy błotnik - raziło mnie bardzo dużo widocznych odprysków po kamyczkach, a ostania "stłuczka" z rowerzystą(porysowany zderzak, wgniotek na masce) tylko upewnił mnie w moich przemyśleniach na temat odświeżenia przodu.
Ja zalałem jej Vervy, kupiłem zimóweczki Vredestein i umyłem je ... czekają na wypieszczenie wizualne :D
a ja zapłaciłam wczoraj za naprawę mojej 2000 zł...extra nie? :)
myju myju i zmieniłem koła na zimowe :)
zmiana opon na zimowe
Jako, że poprzedni właściciel nie jeździł wyposażony w trójkąt i apteczkę, w celu uniknięcia przykrości podczas kontroli kupiłem je.
I zatankowałem za 30zł :D
Ale Apteczka chyba nie jest wymagana
Fakt, nie jest, ale myślę, że warto ją mieć ;)
ja jestem nieodpowiedzialny i wożę tylko jeden bandaż jak bym się zaciął
A ja swojej belli zorganizowałem przejażdżkę za 200 zł i 4 punkty od Pana sierżanta:D
Ja dzisiaj po dłuższej walce wymieniłem termostat i płyn, nareszcie będzie ciepło :D
Wczoraj zmieniłem opony na zimowe i ładnie ją umyłem:D
Ja w sobotę: wymiana oleju na Motul 6100 plus filtry: oleju, powietrza i kabinowy. Przy okazji zmiana uszczelki pod pokrywą zaworów i założone 15" oryginalne felgi z oponkami zimowymi, a Speedline'y schowane na lato :)
Wymienilem kompletny rozrzad z wariatorem, uszczelniacze, dotarte zawory, glowica po szlifowaniu, zmieniony olej na Valvoline Max Live 10w40, filtr ojeju Mann, filtr powietrza Filtron, zrobiona plukanka silnika Millers Engine Flush, swiece NGK, zmienione kola na zimowe, zaliczona myjnia, woskowanie lakieru i czyszczenie wnetrza:)
Może nie w Belli a Udi umyta, nawoskowana,odkurzona bo po zrobieniu prawie 1 tyś.km w zeszłym tygodniu ze srebrnej zrobiła się czarna:P A teraz pada deszczyk sobie i szlag mnie trafia bo 3h spędzone przy aucie pójdą na marne:(
Dostała zimowe buciki, co by nie musiała potem stać w kolejce u wulkanizatora:D
w poniedziałek Gtv trafiła do gastrologa :)
jakiś bałwan wyciął katalizator i wspawał rurę, ale nie miał nic średnicy 60mm, to dał ledwo 48mm, bolało mnie to i obecnie jest zastępczak kata na średnicę 60mm :D
na głośności się nic nie zmieniło, ale nie 'pierdzi' przy mocniejszym wciśnięciu gazu
Wczoraj Bella dostała zimowe obuwie. Może troche wcześnie ale z racji wyjazdu nie chce zostawiać mojej drugiej połowy z wymianą:P
Ja dzisiaj rozpocząłem konserwację podwozia ;] Jednak z powodu tego, że mi się chce to zacząłem od wymontowania środka Alfy i zabezpieczenia podłogi wewnątrz samochodu :)
wypucowana,odkurzona,wymiana żarówki podświetlenia prędkościomierza :)
Wreszcie kupiłem CB:D
Zmieniłem kapcie na zimowe oraz umyłem :)
od momentu kupienia nie chodził zamek w drzwiach pasażera, nie używałem go bo centralnym z pilota otwieram ale teraz po wyjęciu i wyczyszczeniu przez specjalistę śmiga aż miło :) ponadto wymieniona dioda podświetlania zegarów