ale co maja czasy pokazac, mapy ecu chyba sa te same n i d wiec i race, tylko pedal inaczej reaguje?
Printable View
ale co maja czasy pokazac, mapy ecu chyba sa te same n i d wiec i race, tylko pedal inaczej reaguje?
No skoro ja mam różna moc na N i D to powinna być widoczna różnica. A skoro ja nie widzę różnicy to znaczy że w Race mod silnika jest z D.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
daj znać. mi się wydawało wg tego co czytałem gdzieś na alfaowner że N i D jest ta sama moc tylko inna szybkość zmiany biegów i inna reakcja na gaz (i inny próg zadziałania TC). wiesz, w pomiarach 0-100 moze szybkość skrzynii wypaczać wynik - spróbuj może 80-120 w manualu na tym samym biegu (albo jakiś bardziej miarodajny 80-160 żeby zminimalizować bład pojedynczego pomiaru)
Ustawnie proxi dla race mode. Przy CC masz typowy Race Mode, przy EC masz dynamic bez ESP.
W multiecusan jest to jako dna type 2, EC jest jako dna sport
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
[MENTION=79678]kozak[/MENTION], dziękuję :) Już wiem, dlaczego nie rozumiałem skrótów ;)
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], wszystko się zgadza :) Wszystko działa super! Bardzo dziękuję profi ogarnięcie wszystkiego :) Zdecydowanie wolę liniowa charakterystykę pedału gazu. Jest bardziej przewidywalnie.
Przerabiam od jakiegoś czasu temat ACC w manualu, wczoraj poszły update i dalej wywala błąd systemu kolizyjnego. Po kilku godzinach drążenia w google znalażłem 2 sztuki Qv manuał + ACC. Robił ktoś w manualu?
to były Q z MT6 zdjęcia z netu a Ty proxi chcesz jeszcze. większości użytkowników aut nie ma na żadnym forum, a z tych co są to jeszcze jakiś tylko procent mały ma dostęp do MESa czy innych tooli które zgrają proxi. z resztą w takim z Q będzie tyle różnic że nie ma szans tego rozkminić - te rozkminianie proxi to się robi na zasadzie porównywania aut o bardzo podobnych konfigach, które różnią się 1/2 elementami, wtedy można jeszcze popróbować które bity za co są odpowiedzialne