Ja podnosiłem kilkukrotnie na stole EDC15 bo sie mu było wzieło "wysrało" przy zapisie.
Printable View
Jakieś konkretne urządzenie jest do podnoszenia sterownika? warsztatowo wiele kosztuje taka przyjemność?
Programator pamięci + adaptery do układów pamieci stosowanych w sterownikach + stacja lutownicza HotAir.
Załącznik 87795:)
- - - Updated - - -
No panowie chyba już wiem gdzie mi uciekło 20 km. Znalazłem na necie że nie jestem sam jeśli chodzi o spadki mocy. Do czyszczenia idzie kolektor ssący. Potrafi zabrać 20 km a nawet 35km. Chłopak po czyszczeniu odzyskał 35 km potwierdzone na hamowni. Przy okazji kupowania wszystkich filtrów, mam nadzieje że i najlepszych lub chociaż bardzo dobrych olei, kupiłem militec-1 i sprawdzę przed zmianą jakie są różnice na hamowni. Będzie wiadomo chociaż ile dają nowe płyny filtry i militec.
czytałem już tego PDF-a :) nazwy map też już sobie ogarnąłem sam :)
czemu ssący miałeś zabrudzony ? od EGR ?
Pewnie tak. Zaślepiony był przez poprzedniego właściciela ale raczej nie pomyślał aby wyczyścić kolektor. Tyle ile mogłem wyczyściłem sam a żeby głębiej wyczyścić będzie trzeba zdjąć lub pod machine dać do czyszczenia. To co sam wyciągnąłem to dosłownie smoła z piaskiem.
mamproblem z galeciakiem, niby pisze że urządzenie aktywne a tak naprawdę lipa nie chce odczytać danych z ECU pisze że otwarcie portu niemożliwe, zmieniłem liczę bitów na 300 i odbior/transmisji na 64 oraz czasopóźnienia na 1sek czy jakoś tak i nie działa coś źle zrobiłem ?
też się przymierzam do czyszczenia kolektora (w zasadzie to już dwa razy się przymierzałem do jego zdemontowania).
Ma ktoś może jakiś patent jak to ustrojstwo zdjąć bez rozbierania rorządu i innych gratów ??
Druga sprawa to czy ktoś ma może mocniejszy soft do:
2,4 jtd 340_752 ??
Pozdrawiam
Witam
Panowie szukam kogoś z okolic Wielkopolski kto mógłby wgrać mape albo zmodyfikować serię na podniesienie mocy. mam jakieś gotowce ale wolałbym żeby ktoś to ocenił.
mój silnik to 2,4 jtd 136 KM cf2
oczywiście nie za darmo :)
Załącznik 88046
dzięki