A komuś w 156-tkach się blokowało?
Printable View
A komuś w 156-tkach się blokowało?
Mi raz się zablokowało przy zwykłych dywanikach i raz na forumowych. Dobrze, że szybko sprzęgło wcisnąłem, bo gaz zablokowany i pruła jak wariatka moja Alfa.
Potem śmiesznie się zrobiło, bo wyszło, że niby popisówka- przygazówka ;)
Gdybym miał jakąś V-kę, to może i tak, a JTS dźwiękiem nie poraża ;)
mam takie pytanie czy łatka cos daje czy nic tzn.wiem czemu ma ona slyzyc ale czy przez to sa trwalsze dywaniki w tym miejscu??Jest to jakies wzmocnienie, grubsze sa w tym miejscu??Chyba pomimo wszystko kupie te dywaniki bo mi sie podobaja.Jak jest z trwaloscia napisow bo cos wyczytalem kiedys ze szybko sie starly??
- - - Updated - - -
P.S.pytam bo nigdy nie mialem dywanikow z ta latka.
U mnie latka sie nie przetarla przez 2 lata czyli ok 70tys km
Gwoli ścisłości, przez 4 lata mam ORYGINALNE dywaniki gumowe na zimę i welurowe na lato, nie mam ich w ogóle przymocowanych więc mogą "latać jak chcą" ale z racji, że są dobrze zrobione to tego nie czynią i nigdy mi gazu nie zacięły :)
Tak więc wnioskuję, że gdy coś jest DOBRZE zrobione to nie zatnie gazu, chyba, że jestem człowiek farciarz :)
Tak tylko chciałem dodać od siebie, nie bijcie :D
moje stare oryginaly przetarly sie.Jak kupowalem auto byla juz dziura czyli 144 tys.km ale kiedy sie przetarly nikt nie wie.Chyba zdecyduje sie jak juz to na te z latka
Rodzi się jeszcze pytanie ile jeździsz i w ile osób..?
Bo, zużycie dywaników to nie tylko przetarcia przy pedałach ;)
Nabazgrane z Xperia Play przy pomocy Tapatalk & SwiftKey
ile jezdze??ok.10-12 tys. rocznie.Narazie jezdze sam/2 osoby.
Ja po dwóch latach na forumowych dywanikach powiem, że tylko raz mi się przyblokował pedał gazu, ale z mojej winy bo źle ustawiłem dywanik. Co do przetarcia, dziur nie mam za to przeciera mi się delikatnie krawędź od środka w dywaniku kierowcy. Teraz dopiero sprawiłem sobie duże, źle dopasowaane gumowe dywaniki na zimę i ta chlapę. Ale przynajmniej mogę wchodzić do auta lejąc na błoto i wodę, która mnie wkurza, i nie obawiając się że coś mi się wyleję spoza gumy :)
Po dwóch latach używania dywaników forumowych w 156, zamówiłem dywaniki forumowe do Spidera :)