potrzebuje pomocy czy takie mocowanie fotela bedzie do mnie pasować
http://www.autoracing.pl/p/142/2985/...a-fotele-.html
Printable View
potrzebuje pomocy czy takie mocowanie fotela bedzie do mnie pasować
http://www.autoracing.pl/p/142/2985/...a-fotele-.html
Marcin, tak będzie pasować, bo jest sporo miejsc montażowych, więc na pewno dopasujesz.
Nie chcesz mojego fotela (obicie można zamówić w dowolnym kolorze i wymienić), regulowanych szyn sparco i mocowań?
Załącznik 241084Załącznik 241085
Jak chcesz to podjedź kiedyś do mnie i możesz się dopasować do fotela.
Marcin, bierz ten fotel! Idealnie skomponuje się ze złotymi felgami ;)
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Spoko, nie namawiam. Ja chcę 450zł za fotel + mocowanie 100zł + szyny 150zł
Marcin czy Ty już długo masz tę 155 czy to nowy zakup? Jest w ładnym staniku. Na fotach wygląda nawet lepiej niż ta co kiedyś miałem. Gdzie ją wyszukałeś, Polska czy na zachodzie? Czy to jest oryginał czy cała wtórnie lakierowana? Czy jest realne by taką jeszcze dziś znaleźć?
Ciekawy egzemplarz na sprzedaż:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...olx#xtor=SEC-8
Oooo ładna skubana. I cena dobra jak na ten stan. Mniamm mniamm :top:
Znajomy oglądał dziś tą Alfe czarną. miałem do Andrewa juz dzwonić stan tej Alfy niewiadomy...... Serwisowana na pewno nie była jak podaje sprzedający cena troszke za wysoka rozumien 12/13 tys
A jakieś konkrety? Stan blacharki, lakieru, spasowanie elementów nadwozia, stan podwozia? Oglądał ją ktoś czy tylko zerknął ze jest w jednym kawałku???
Cena wysoka, auto zewnątrz odpicowane. Ale widać po uszczelkach drzwi że gdzieś musiało długo stać i to nie w garażu ;) Dobra baza na youngtimera :) Kiedyś marzyłem o takiej 155-tce czarnej z V6, ale po FL ;)
Fotel siedzi niestety jest wciąż za wysoko a to dziwne bo kupiłem dedykowane mocowanie do 155 z homologacją FIA więc będę musiał coś rzeźbić... http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/109.jpg
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Wyglada to .... strasznie! Przekombinowałeś. Pozostaje ci zapolować na Recaro.
Spoko jak się zrobi cieplej coś wykombinuje podjadę do jakiś speców od tego
Bo seryjna skóra jest za wysoka i nietrzyma dobrze i dotego fotell już mocno wyrobiony. Będę chciał w tym sezonie odwiedzić tor w łodzi i autodrom Jastrząb więc się przyda w tym kubełku naprawdę fajnie się siedzi tylko muszę go jeszcze obniżyć.
Welurowe fotele które miałem w czerwonej o dziwo były niższe i lepiej trzymały
W 155 V6 na torze fotel kierowcy to najmniejszy problem, uwierz, wiem coś o tym.
Szczególnie na wolnym torze jak Jastrząb.
Marcin, Twój wybór, ale osobiście zdecydowanie wolę fotele ori.
Dla mnie są bardzo wygodne, podobnie jak przednie w GT.
Taki jeden z innego podwórka tworzy mocny dysonans estetyczny.
Wiem, że na tor, ale jednak.
Dziś pojeździłem i no bajka bez porównania do oryginalnych foteli i wcale niejest niewygodnie tylko wsiadanie i wysiadanie jest słabe.
Drugi fotel wymontuje również dla redukcji masy puki nie kupię drugiego kubełka, czy ktoś się orientuje ile może ważyć tylna kanapa wraz z oparciem?
Najchętniej bym jakoś usztywnił tył auta ale niewiem jak może jakaś pół klatka?
I co powiecie na przeniesienie aku do bagażnika??
Wszystkie modyfikacje wnętrza jakie robię są bez problemu do cofnięcia
pare kilo, ale nie wiecej jak 10, tylne siedzisko jest b lekkie, oparcie ciut cięźsze
ja mam aku w bagazniku, tylko nie przyswiecala temu ideologia rozlozenia masy :D bo tak to najlepiej by bylo to policzyc matematycznie gdzie ma byc ten aku + jeszcze twoja waga... tylko potrzebowalem miejsca pod maską.
155 2.5 V6 z usuniętymi zbędnymi wygłuszeniami podłogi + koło zapasowe/zestaw + pół zbiornika paliwa - 1320 kg na Speedline'ch 16".
Jazda po torze w szybkich łukach polega na walce z przodem, który jedzie gdzie chce, głównie prosto. Zawieszenie niskie, amorki B6 i dalej bez zmian.
A tak z ciekawości:
Ile waży seryjna 155 z 2.0 TS 16V ?
Moc prawie ta sama co w V6
1250 kg:P tylko Giuseppe Busso!!!!
Ja jeżdżę dość agresywnie i niezauważylem żeby asz tak przód wynosiło ale tor to zweryfikuje ja dodatkowo założę sportowe stabilizatory eibacha więc powinno być ok.
Na YouTube są pokazane wyścigi alfa challenge gdzie jest bardzo dużo 155 i dużo v6 jest 24v więc raczej da się jeździć.
Polecam obejrzeć
Okaże się wszytko na torze ja się martwię tym lekkim tyłem, myślę poważnie nad akumulatorem w bagażniku nie jest to skomplikowane