Co byście zalali do Ignisa 1.3 lpg auto leśniczej, więc ciągle kilka km na 2gim biegu i postòj. Najbardziej mam na uwadze zimę bo auto cały czas niedogrzane
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Printable View
Co byście zalali do Ignisa 1.3 lpg auto leśniczej, więc ciągle kilka km na 2gim biegu i postòj. Najbardziej mam na uwadze zimę bo auto cały czas niedogrzane
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Jeśli ma w książce wymianę w trudnych warunkach co 5kkm lub 4 m-ce to raczej niedrogi 5W30 Specol Gold.
Co powiecie na Gulf Formula G 5W40 do V6?
Specol Gold 5W40 lepiej ;-)
Czy ar9100 + Motul X-Cess 5w40 to dobre połączenie? Kończe teraz motula z ar2300 i zastanawiam sie czy do ar9100 reż zalać motula czy może lepiej coś innego? Trochę nie w klimacie bo sprawa tyczy się E klasy w211 320 CDI.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Włyszkow a powiedz mi, czy AR 9100 działa też jak AR 2300, czyli czyści silnik cały czas i uelastycznia i konserwuje uszczelki? Czy do wspomagania dodaje się w takim stosunku jak do przekładniowego? Jeszcze powiedz mi, jak Iveco ma wymianę oleju w skrzyni co 120 000 km, to po dodaniu AR 9100 można przedłużyć eksploatację oleju? To samo pytanie odnośnie mostu tylnego :D