teoretycznie mogę, ale w praktyce łatwiej by mi było to zrobić jak bym miał wymiary, bo nie mam w tej chwili zbytnio warunków do rozbierania tego (mieszkanie w bloku, padający deszcz itd)
Printable View
teoretycznie mogę, ale w praktyce łatwiej by mi było to zrobić jak bym miał wymiary, bo nie mam w tej chwili zbytnio warunków do rozbierania tego (mieszkanie w bloku, padający deszcz itd)
Jezeli w 2.4 jtd 136km jest taka sama jak w 1.9 115 km to ci moge zwymiarowac bo lezy w domu...
tak to jest chyba ta sama. Był bym wdzięczny jeśli mógł byś to zrobić
- - - Updated - - -
właśnie przed chwilą znalazłem także nie musisz już mierzyć
Załącznik 84697
Kolego Maciek-156 ale jeżeli autko chodzi sprawnie, nie muli tylko się świeci silniczek to co może się stać?
Jak się świeci silniczek od awarii zaworu EGR to nic się nie stanie ale jak zacznie lać wtryskiwacz to już nie będziesz miał dodatkowego komunikatu i tłok np. moze się wypalić. Jazda ze świecąca marchewką zawsze niesie niebezpieczeństwo uszkodzenia silnika. Wracając do zaworu EGR to u ciebie mógł się tylko zablokować sadzą i się nie otwiera, jak bedziesz tak jeździł dalej to spalisz elektromagnes i koszta naprawy wzrosną, bo zamiast prostego czyszczenia będzie kosztowna wymiana.
słuchajcie, będe się brał za mój egr. czyszczenie, ew. zaślepienie jeśli nie jest zaślepiony itd. FES pokazuje mi błąd P0404-EGR który wraca po skasowaniu. Przeprowadziłem małą diagnostykę egr fesem. Logi w załączniku.
I tu mam pytanie, czy patrząc na to wszystko można stwierdzić czy egr jest zaślepiony czy nie? Czy elektrozawór poprawnie pracuje?
Pewnie zaslepiony całkowicie - stąd błąd - nie wpływa na pracę silnika
czy na prawdę tak ciężko otworzyć maskę, poluzować kilka śrubek i zobaczyć czy jest zaślepka??