no z aluminiową pokrywą silnika , a raczej cewek .
Printable View
W v6 są cięgna mocowane przy lewarku i na skrzyni biegów.
wie ktos moze jaka upg byla w oryginale? chodzi mi o firme
Jeśli uda się odczytać coś ze starocia to w ciągu miesiąca powinienem dać Ci odpowiedź;)
ja dzis rozebralem swoj stary silnik i byla reitza i tak sie zastanawiam czy taka wlasnie, jeszcze zobacze jutro w aktualnym silniku jaka jest. A jaka uszczelke polecacie? Bo od jutra misja głowica i chce jak najlepiej :) Szkoda ze elringa do 8v nie ma
bierz reinza o ile dobrze pamiętam to erling też jest do 8v
update
masz rację nie ma upg jest tylko pod pokrywę zaworów
IMO Goetze też można śmiało brać, moja nowa to V.Reinz.
reinz lub goetze ewentualnie payen:)
ale jesli policzysz sobie ile bys zarobil sprzedajac q4 na czesci to doliczyl bys sie jej wartosci.
silnik kompletny z turbin 3500 zl
belka przednia 500 zl
skrzynia 500
dyferencjal 1500
wal 500
most 1000
elektronicznie regulowane zawieszenie 1500
karoseria 2500zl
i wychodyi spokojnie ponad 10tys zl.
ja swoja q4 wyceniam w tej chwili na 15tys ale inwestujac w nowy lakier bedzie warta dla mnie 20tysi. taniej nie oddam bo za te pieniadze auta z tak ciekawym napedem,silnikiem i potencjalem no i wygladzie i legendzie napedu nie kupisz i tyle. Mozesz podjechac autem za 100tys i silnikiem 5,0 a i tak do setki Q4 nie ustapi. Nie patrzcie na konie tylko na staly naped 4x4 ktory pozwala wystartowac na pelnej mocy i wlasnie za to trzeba tyle zapacic. stan techniczny swojej q4 oceniam na 5 jedynie wizualnie musze ja dopracowac i pod kocyk.
Ja też oglądałem w Niemczech Q4 za które sprzedawca chciał 8 tysięcy Euro. Był on pierwszym właścicielem auto miało 140 tysięcy przebiegu i było ładnie utrzymane. Dawałem 5 tysięcy bo myślałem tak jak ty że go przytrzymam i zmięknie. Po niecałym miesiącu już jej nie było. Tam jest całkowicie inny rynek aut i daleko nam do niego.