Nie pisz na bak bo to żadna informacja. Jak masz pojemność 100 l w baku to dałeś całkiem dobrze. A jak masz pojemność 20l to mocno przewaliłeś.
Ja wlalem 60l i jeszcze rezerwa nie swiecila. Wiec optymalnie chyba. Musze w belli wyjezdzic caly, ale boje sie o ten dpf.
Wypalone z diesla.
To ile musisz wlać aby rezerwa się zaświeciła.
Na 60 l ON wlałeś 500 ml oleju to daje proporcje 1-120. Jak na mój gust to stanowczo za dużo oleju. Jak byś dał połowę tego to by dało proporcję 1-240 i wtedy by było dobrze.
Jak piszesz to używaj polskich znaków. Bo " wlalem" to nie wiadomo co to ma być
Jeżeli mam wzorowe korekty to jest sens dolewać profilaktycznie?
dolewa sie nie tylko ,zeby poprawic korekty ,lejemy by poprawic kulture pracy i pare jeszcze rzeczy ,ale to bylo juz trylion razy pisane nie bede sie wymadrzal po próżnicy
Ja dzisiaj zalewam pierwszą dawkę LM 1052. W tej chwili na jednym wtrysku na zimnym mam korektę > 6 a na ciepłym dwa wtryski maja ok 1.5 Pojeżdże trochę na T2 i zobaczymy co się będzie działo.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Ja wlalem w niedziele ok.150ml. orlenowskiego T2 na ok. pol baku i jak narazie zauwazylem ze silnik zaczal ciszej pracowac i jakby latwiej wkreca sie na obroty wiec jestem mile zaskoczony:).
Jutro bede tankowal i teraz nie wiem czy znow dolac T2 czy dolewac co drugie tankowanie,jak Wy robicie?
Wysłane z mojego Nexus 4
dajemy w proporcji 1:250 ,przelicz
ja tez ,no chyba,ze nie ja tankuje i zapomną