O jeszcze tu zajrzyj https://www.autosklep24.pl/
Printable View
O jeszcze tu zajrzyj https://www.autosklep24.pl/
Słuchajcie moi drodzy, słyszeliście o czymś takim jak firma Bozarto i ich układach hamulcowych? Jestem właśnie na ich stronie i tarcze sportowe, nacinane i nawiercane rozmiar 330 mm są w cenie 249,00!!!!! Ogólnie przeszedł bym dalej szukając czegoś innego jednak dają oni dożywotnią gwarancje na nie, tzn. obejmuje ona (pisemna) zużycie do granicy dopuszczalnej. Może ktoś to już montował, może to jakieś odkrycie a może nie, ciekaw jestem co na to powiecie. Nie mogę dodać linka ale stronka to Bozarto pl
Bozarto to nic innego jak Mikoda. A wiec Gównolit. Kup zwykle Zimmermanny, Textary, ATE i bedziesz zadowolony. Do tego np Klocki Galfera, jesli chcesz poprawic hamowanie i bedzie bardzo ladnie. Klocki Galfera to niestety juz wiekszy wydatek, ale naprawde warto.
Pozdrawiam
Zobacz sobie ile kosztują markowe sportowe tarcze do Twojej Alfy i zrozumiesz do czego to się nadaje.
Popatrz sobie w dowodzie ile waży Twoje auto i pomyśl, czy na pewno chcesz oszczędzać na hamulcach.
Tarcze BREMBO - 209 pln/szt. Klocki FERODO - 202 pln komplet
To naprawdę taki wielki wydatek ???
W cale tu nie chodziło o jakąś złudną oszczędność, tarcze Brembo 209pln a te Bozarto 249pln przyznam się szczerze, że jako zielony w temacie sądziłem że to coś może i dobrego. Rozpatrywałem już komplet sportowych tarcz Zimmermana i po prostu natrafiłem na tą stronkę. Poszukałem, poszperałem, poczytałem, że to Mikody a w zasadzie jak gościa przed chwilą na gg zapytałem kto to produkuje to się rozłączył co było gwoździem do... Decyzja podjęta kupie tarcze Brembo ale i tu pojawia się pytanie, który nr tarcz Brembo bo do mojej są trzy rodzaje na przód i mam sobie wybrać które chcę a czym się różnią to nie wiem. Klocki wezmę jak polecasz Ferodo jak rozumie w tej cenie to Ferodo standard.
I wszystko zrobione:) Dzięki za rady...przód tarcze TRW plus oryginalne klocki, tył meyle platinium plus oryginalne klocki. Efekt taki, że amortyzatory z przodu nie wytrzymują, szczególnie zjeżdżając z górki. Zero piszczenia, zgrzytania, wszystko chodzi cicho i sprawnie mimo braku specjalnego docierania.
A co myślicie o hamulcach BRECK?
Hołowczyc mówi, że dobre ;)
50 tys. PLN też powiem że zajebiste.:cool: