Bo w tamtych czasach (2007-2008) w salonach były tylko JTD :) Jak ktoś chciał kupić benzynę, to tylko na zamówienie z dostawą za 3 miesiące. Takie były realia ekonomiczne w tamtych latach (cena paliwa na stacjach i wyższa akcyza na JTS).
Printable View
Przeglądałem sobie instrukcję.
Z tego co jest napisane to:
- kanapa w opcji jest dzielona (sprzedawca mi mówił [będąc już po szkoleniu], że nie będzie nawet w opcji - to się popisał wiedzą... )
- oba lusterka zewnętrzne są samościemniające (w opcji) - tak przynajmniej wywnioskowałem, bo nie piszą, że tylko od strony kierowcy. Bardzo fajnie (podnosi komfort jazdy w nocy) i nie spotykane w 'zwykłych' autach
- jak to jest z tymi światłami doświetlającymi (str. 26):
światła cornering (zwykłe przeciwmgłowe zapalają się, rozwiązanie jak w VW, czy w Audi - kiepskie)
vs
a później jest, że istnieje funkcja SBL (dodatkowe diody w kloszu, tylko do doświetlania zakrętów? Coś jak AFL w Oplu, czy w Fordzie?)
Dobrze rozumuję?
Ja nie jestem spięty, tylko zawsze jak widzę te włączające się halogeny, to mi się śmiać chce. Gdyby to montowali w Volvo, to też bym uważał za głupi pomysł :).
To rozwiazanie bylo tez w Fiacie Bravo z 2005r. Wies bedzie jak Alfa to zastosuje w 2016 ;)
Wg. szwajcarskich katalogów, na tyle na ile ja poniał niemiecki :) to doświetlanie zakrętów jest tylko w opcji biksenon i jest w systemie AFS.
Wycinki z instrukcji. Mam nadzieję, że da się odczytać.
Załącznik 206056
Czyli jest wiocha, ale da się to wyłączyć :).