-
nie chce cie straszyc ale jesli chodzi o selsespeeda fo moze byc ciezko :-( jak sie rozgladalem za alfa myslalem wlasnie o selsespeedzie wtedy moj mmechanik powiedzial ze on sie nie podejmie jakichkolwiem napraw tej skrzyni i ukladu i najchetniej w ogole by nie podchodzil do tego auta moze jest ktos w okolicach jakis magik ja niestety nie pomoge :-(
-
W starym wisniczu jest bdobry mechanik... poszukam namiarow
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
-
http://dobrymechanik.net/mechanicy/n...put-piotr.html
Polecam...
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
-
hmm mieszkam w Starym Wiśniczu ale nie słyszałem
-
no ja tam robilem alfe :) serwis profesjonalny:)
wiem ze robili juz przerozne alfy :) robia naprawde dobrze :) cena nie jakas mega niska ale naprawde dobrzy sa :)
- - - Updated - - -
a pohcrzanilo mi sie ;) jest to Maly Wisnicz ;)
-
Dziękuję bardzo za info. Pozdrawiam:)
-
giselo daj znac co tam z twoja alfa albo napisz jakie objawy cos moze wymyslimy lub znajdziemy kogos kto sie orientuje co i jak
-
Witajcie :) Mam pytanie - 2 pytania :)
1) mrugająca kontrolka z przebiegiem km - Wcześniej nic mi nie mrugało, zmieniłam akumulator i zaczęło mrugać. Na forum czytałam, że coś z kompem nie tak, lub auto posiada jakieś częsci, zamienniki, które nie były oryginalnie montowane. Problem w tym, że u mnie nic nie było zamieniane ( oprócz akumulatora) i zaczęło się to mruganie. Jak ustawić z powrotem wszystko do normalnego "niemrugania" ?
2) poszukuję podkładki po ramkę do tablicy, z racji tego, że alfa z Włoch, to tablice były mniejsze i były wkrętami przymocowane - teraz wygląda to żałośnie, więc jeżdzę z jedną tablicą tylnią, przednia za szybą :P Na allegro nie ma na chwilę obecną, więc może gdzieś w Bochni lub okolicach można kupić ?
pozdrawiam :)
-
co do ramek, to możesz zakupić klubowe: www.forum.alfaholicy.org/cart.php?do=viewproduct&productid=2
a jeśli masz jakiś problem z kompem, to trzeba byłoby się wpiąć i zobaczyć co jest nie tak ;) mamy tu w Bochni szpeca, który posiada kable to wpięcia się i jakiś program ;) więc trzeba po prostu spota zorganizować i będziemy błędy usuwać ;) z chęcią podpiął bym wreszcie swoją bellę, po raz pierwszy :P
-
z ramkami tak jak mpisze micrus lub zwykłe najprostsze w motoryzacyjnym natomiast co do mrugania mam dokładnie to samo i też doczytałem ze komp widzi nowe urządzenie i go nie rozpoznaje ale jak sie okazało w kompie w ustawieniach jest coś takiego jak "Distanse to servis" czyli czas odległość do przeglądu serwisowego jeżeli ten licznik dojdzie lub zbliza sie do zera licznik zaczyna mrugać. Jest to do usunięcia jedynie po kablu z programu diagnostycznego, ale chyba niestety nie po tym kablu który ma właśnie nasz "szpec" w czarnej 156 czyli bumarc