pierścienie jakiej firmy polecacie?
Printable View
pierścienie jakiej firmy polecacie?
Kilku letnie auto też jest warte tyle ile za niego ktoś zechce zapłacić.
kiedys liczylem to gdybym zrobil zlot alf z mojej wsi to alf było by ponad 20sztuk:) wieć słąbe te zloty robicie jak na tak duże miasto:) co do tych czesci q4 z allegro to jakbys andrzeju chcial wiedziec to karolak nawet od niego kupowal chlodnice, wczesniej ktos wziął most i skrzynie a ja silnik plus dodatkowo całe kompletne zawieszenie i różne drobiazki, do silnika dostalem nawet ksiazke serwisowa od tejze q4 wiec mylisz się:) został mu tylko wydech bo wywalil cene z kosmosu nawet chyba wału sie pozbyl takze czesci do takich unikatow leca raz dwa. Nie wiem skad u ciebie ta taka złość do Q4:) wiem że V6 jest piękne ale Q4 jest piękniejsze:)
Części z Q4 idą bo Lancia ma taki sam napęd i jest dużo więcej warta niż Alfa która robi za dawcę.
Gdybym ja zliczczył Alfy ze swojej wsi to zlot Twojej wsi byłby mikroskopijny, rzecz w tym że trzeba być na zlocie anie o nim gadać :D Co do Q4 nie mam uprzedzeń tylko marwti mnie bufonada ich właścicieli i na zlotach ich jakoś nie widać bo wciąż grzebią przy swoich "perełkach":D
Nie dalej jak miesiąc temu kupiłem dawce napędów do mojej Delty 2, jest to Tempra 4x4, zapłaciłem 1400 zł. Doliczając do tego oleje, uszczelki po prostu przegląd w 2500 zł spokojnie się to zamknie. Alfa q4 różniła się między Temprą 4x4, Dedrą Integrale w tym sw tylko dyferencjałem z tyłu. Jak wiadomo Alfa ma torsena, prawdopodobnie identycznego jak Delta 1 integrale, a reszta dyfer otwarty z blokadą 100%. Torsena z Delty spokojnie uda się wyrwać za 2-3 tys zł.
Nie jest prawdą, że Lancia (w domyśle Delta 1 integrale) ma identyczne napędy, są podobne. Skrzynia jest zupełnie inaczej mocowana, a zawieszenie z tyłu to już totalnie inna bajka.