Adam my tam będziemy od samego rana. Także może się ktoś skusi na prawdopodobnie ostatnią kiełbache z ognicha.
- - - Updated - - -
Może nasz nowy funfel się pojawi.
Printable View
Adam my tam będziemy od samego rana. Także może się ktoś skusi na prawdopodobnie ostatnią kiełbache z ognicha.
- - - Updated - - -
Może nasz nowy funfel się pojawi.
jest ktoś chętny na grilla ?
jeśli tak, to dzisiaj od godziny 14.00 zapraszamy na stawy do Damiana.
powinno pojawić się tez kilka osób z Rybnika :-)
Dojazd:
http://maps.google.pl/maps?saddr=50....p=1&sz=13&z=12
Cytat:
spotykamy się w Pilchowicach na stawach rodzinnych.
Aby tam dojechać, należy przelecieć całe Pilchowice, kierując się w stronę stanicy. Za znakiem z końcem Pilchowic jest duży baner reklamowy informujący o łowiskach (po lewej stronie).
8/9 lub 15/16 grudnia planujemy wypad do kręgielnii w Gliwicach (Ikar).
Koszt : 59 zł / godzina / tor + jednorazowa opłata za obuwie 3zł.
Idealnie gdy na jednym torze grają cztery osoby. Także koszt od osoby wyniósłby niecałe 18 zł/godzina. Planujemy zagrać 2 godziny.
Zastanawiamy się również na pograniem w bilarda. Klub znajduje się również w Ikarze.
Koszt : 12 zł* / godzina / 1 stół
*cena przybliżona ponieważ nie byłem tam już rok czasu.
Jeśli ktoś jest chętny i wie, że na 100% będzie mógł się pojawić proszę o informację.
Zgłoszenia będę przyjmował do 3 grudnia, gdyż muszę jeszcze zarezerować tory/stoły.
Jednocześnie rposzę o przemyślane decyzje, ponieważ w momencie rezerwacji muszę podać konkretne informacje, za które później będziemy płacić! Jeśli ktoś nie wie na 100 % niech wstrzyma się z decyzją do 3 grudnia.
Dzięki za uwagę,
Adam
Również wielkie dzieki było naprawdę miło :) a na bilard i kręgle to juz mnie +1 mozesz zapisac:)
Adam ze mną wiesz jak jest. Także dolicz 2 osoby plus. Czyli ja i Sonia. W tym przypadku to jest na bank. Wielkie pozdro dla kolegów z Rybnika.
hej mnie też zapisz pozdro
Panowie co tak cienko z tymi zapisami. Przy okazji pozdrowienia dla kolegi z rybnickiej.
W Ikrze są cztery tory, także jeśli zbierze się wecej niż 12 osób idziemy na bilard.
Wątpie, żeby udało nam się zarezerwować wszystkie to tory, tym bardziej że będzie to weekend.
Obecnie jest nas 7 osób:
Diman + Sonia
Rysio + 1
Dotek78
dadasiek + Karna
pozdrawiam,
Adam
Dzisiaj wybrałem się o 10 rano do centrum Gliwic coś załatwić i krążyłem po centrum 15 minut a i tak nie udało mi się znaleźć miejsca do zaparkowania. Ogólnie nie widzę innego sposobu niż zostawienie na płatnym parkingu. Po za tym wszędzie zakazy zatrzymywania się.
W końcu od przyszłej jesieni parkowanie będzie płatne. W gazecie miejskiej są szczegóły http://gliwice.eu/sites/default/file...2_internet.pdf
Zastanawia mnie czy nie są to zbyt duże stawki porównując np do Bytomia i Katowic.
Moje pytanie do alkoholików z urzędu miejskiego, czy będzie można w końcu zaparkować za opłata na chodniku na ulicy Zwycięstwa. Aktualnie tam straż miejska poluje jak ktoś stanie nawet na chwile.
dla mnie to jakaś masakra. biorąc pod uwagę, że pracuję w samym centrum miasta będę musiał wykupić miejsce na parkingu strzeżonym za 100 zł ponieważ płacenie 8.90 zł dziennie jest nieopłacalne...
Chyba, że uda mi się zameldować mój samochód u osoby z pracy, która mieszka w obrębie strefy płatnego parkowania....
Ewentualnie zostawienie auta gdzie dalej centrum i dojazd autobusem..lub z domu do pracy autobusem za 120 zł miesięcznie co byłoby najbardziej ekonomiczne...ekologiczne pewnie też... :P
co do samych cen, to są wyższe niż np. Bytomiu Tam za godzinę płaci się 1,50 zł (ale nie ma podziału na strefy).
Ogólnie to miasto ma problem z zorganizowaniem większej ilości darmowego parkingu dla osób pracujących w centrum.
Najłatwiej postawić parkomaty i niech ludzie płacą...
Najbardziej to współczuję osob, które mieszkają w strefie gdzie postawią parkomaty...będą musiały wykupić karty za 120 zł rocznie. Wydatek nie za duży ale jednak...
miłego dnia :)
Adam
ps. Archi, Twoja GT na zdjęciu :P -> http://www.24gliwice.pl/wiadomosci/?p=43957