Dobrze, że nie Dacie Logan.
Printable View
Dobrze, że nie Dacie Logan.
A po cholerę jest zamaskowana?
niech przypomina nawet daewoo tico ale to jest ALFA i dajcie se juz spokoj z tymi porownaniami
Luke77- serio pytasz po co się auta maskuje?
Przeczytaj post wyżej.
Spoko :-P
Ja mam info o 321km/h.. :)
Myślę, że może to być realne, biorąc pod uwagę prędkość maksymalną odblokowanej M5, która jest spoooro cięższa.. :)
Ciekawe, czy będą blokowali.. :)
@drift-r, ten sam obrazek miałem wrzucić aby zastopować kolejne komentarze do czego to Giulia podobna...
Ile można dalej bić tą pianę, skoro i tak 95% z was jej nie kupi?
Ja kupie. Żona zapowiedziała mi, że kupimy za 30 lat :)
Ta ? A ja Ci mówie, ze nie dalej jak 6 miesiecy po premierze w polskich salonach, Giulia spokojnie pokaze sie na forum i to nie w jednym egzemplarzu. Ba po 2- 3 latach tych sztuk na forum bedzie juz znacznie wiecej. Po 6-7 bedzie ich juz na prawde duzo , wiec nie rozumiem ,po co takie małostkowe i wredne teksty.
Mowa o Giulii, a nie jej wersji QV. A i te zapewne nie rozplemią sie jak sławetne "M"power
BTW. Nie moge zrozumiec, po co takie dogryzanie: " ludzie nie komentujcie i tak was nie bedzie stac, najlepiej w ogóle nie patrzcie w kierunku Giuii, bo i tak jest za droga dla zdecydowanej wiekszoci"
No ludzie kochani ....
Jeszcze ,zeby mowa była faktycznie o maserati czy innym egozytku,a to przeciez ,jak by nie było, ledwie przecietniak cenowy z segmentu D (biorąc pod uwage cene 30 k euro), który po paru latkach bedzie dostepny srednio zamoznym rodzinom, czy kawalerom.
haha na forum od razu skoczy sprzedaż "koniczynek" i wlotów z allegro. Panie ile te koniczynki mocy dodajo ;P . Kolega miał w E36 końcówkę wydechu z "paketu" co musiało być udokumentowane odpowiednią wlepą na klapie. +20punktów do Rispektu na dzielnicy i od razu inaczej do auta się wchdzi:)
http://www.carscoops.com/2015/07/new...d-in-camo.html
tu piszą o osiągnięciu 321km/h na torze Nardo
Qooba, w zalinkowanym przez Ciebie artykule piszą o takim silniku:
3.0-liter twin-turbo all-aluminum V6 lump 'with Ferrari technologies' capable of delivering 510PS or 503hp towards the rear wheels through a 6sp manual gearbox
Czy all-alumium V6 to pentastar? W zasadzie mogłoby to się zgadzać:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chrysler_Pentastar_engine
Ktoś miał do czynienia z jakimś pentastarem? To bardzo młoda linia silników, podobno bardzo dużo zostało w nie zainwestowane.
Czy Alfa będzie miała blokadę na top speed? Nie, ta dżentelmeńska umowa wiąże tylko niemieckie marki. Włoskie marki zawsze chętnie podgryzały Niemców właśnie jeśli chodzi o niezblokowany top speed :)
Nowa reklama
https://www.youtube.com/watch?v=HWrsSq7M1Uo
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde in test al Nurburgring
http://www.clubalfa.it/11199-alfa-ro...rburgring.html
Nie wiem czy to reklama ,czy swego rodzaju intro, ale wreszcie ktos poszedł po rozum do głowy i sie wziął za coś co nazywa sie promowaniem.
Widac, że fiat wypuszczając Giulie, stawia na szeroko pojete nowe. Apetyt sie wzmaga trzeba przyznac.
No i to powarkiwanie silnika... cos pieknego
z tego co wyczytałem, wynika, że może będzie ogranicznik :D
As a matter of fact, an Italian magazine has learnt that during testing at the Nardo Ring, Alfa Romeo engineers managed to get the Giulia QV up to 321 km/h (200 mph). When the car reaches the market, it is likely that it will be electronically limited to 250 km/h (155 mph) like all of its rivals are from the factory.
Even if that is the case, the Giulia QV is still an immensely impressive performance machine. Powering it is a Ferrari-derived twin-turbocharged V6 engine delivering 510 hp therefore giving it significantly more power than the BMW M3 and slightly more than the Mercedes-AMG C63 S. Thanks to this power, the car sprints to 100 km/h in just 3.9 seconds.
Tutaj jakaś grafika normalnej wersji http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=172185&stc=1
A ile alf "dla ludu" bylo w przeszlosci w stanie pojechac ponad 250? Przeciez nawet dla gta to byly ostatnie soki...
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Ale włoskie auta to nie tylko Alfa Romeo. W koncernie Fiata trochę takich aut by się znalazło, a ogranicznika raczej nie miały.
No tak ale te inne auta to tzw. Supercars a tam nikt nigdy nie dawal ogranicznikow. Natomiast auta niemieckiej trojcy to auta dla bogatego Kowalskiego. Porownywalne auta z palety fiata/alfy/lancii i tak nie przekraczaly 250km/h.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
No mi też się bardzo podoba... Ciekawe jak dużo ich będzie na rynku wtórnym i jak będzie z utratą wartości, bo nie ukrywam że taką 4-5 letnią Giulie chętnie bym sobie kupił. :)
Moja żona powiedziała "po moim trupie", więc pole do negocjacji jest :)
pzdr,tadzikpl
No powiem tak, wersja dla ludu podoba mi się nawet bardziej !
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Jeśli nawet to render to samochód prezentuje się nieźle, mniej siatexu byłby imho krokiem w dobrą stronę :-)
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
To jest render jakiegoś fana. Ale wysoce prawdopodobne, że tak to właśnie będzie wyglądać.
Scudetto rzeczywiście wygląda przyjemniej. Tylko nie wiem czemu na tym renderze ktoś usunął prawdopodobnie radar od tempomatu aktywnego... ktoś chyba chciał zrobić "golasa" albo się nie zna i nie wie co to.
Panowie, wy to gadacie o prd typu cywil vs. QV, a ja od 2 tygodni dumam jak tu za rok wyciągnąć z firmy te 220 koła na coś pośredniego (tak przy okazji sprawozdań, dzisiaj deadline). Bo jeśli z Giulią nie przyjdą dobre opcje finansowania, to rzeczywiście zostaną tylko zapaleńcy. Merc, OOOO, BMW, JEEP (!) mają duże wsparcie finansowe, fajne leasingi. Alfa z tym leży.