panowie w zachodniopomorskim jest miejscowość Wilcze Laski, SCS Szczecinek, Cultstyle, Szanuj-sie.pl te sprwy goszczą tam co roku :>
pogladowy filmik http://www.youtube.com/watch?v=tZ6y9Ypmhs4 tak to wygląda :>
Printable View
panowie w zachodniopomorskim jest miejscowość Wilcze Laski, SCS Szczecinek, Cultstyle, Szanuj-sie.pl te sprwy goszczą tam co roku :>
pogladowy filmik http://www.youtube.com/watch?v=tZ6y9Ypmhs4 tak to wygląda :>
Gadaliśmy na spocie o Poznaniu i pewne osoby miały zrobic rekonesans ale jak widać zero wiadomości na ten temat. kolega wyżej oferuje sprawdzenia opcji Pomorskiej i zobaczymy co z tego będzie, jedno jest pewne tor musi być
na Wilczych jest tor :D w sumie to stare lotnisko :d a do Poznania daleko nie jest :v
Ok, rozejrzę się.
na lądowiskach jest ta przewaga są za darmo, można skorzystać ile się chce, a nie jeden dzień, poza tym trasę można sobie dowolnie modyfikować
A ja wychodzę z założenia że gdzie by się Zlot nie odbywał to i tak przyjadę, z torem czy bez dla mnie obojętne, trzy lata pod rząd się wpisywałem na listę startową i trzy lata "coś" wypadało że nie udało mi się pojeździć więc w przyszłym roku na zlot przyjadę z nastawieniem na "aktywny wypoczynek".
W tym i w ubiegłym roku padło też hasło o zorganizowaniu Zlotu w Bieszczadach, niestety nie dysponujemy w bliskiej okolicy torem, a PZM rzeszowski odmawia zorganizowania odcinka do prób czasowych, proponując w zamian organizację rajdu turystycznego z różnymi konkursami i testami na trasie lub rajdu nawigacyjnego. W związku z tym jak to się mówi przestałem drążyć temat i zdaję się na innych organizatorów.
Szerszeń, jak się podejmiesz organizacji, odezwij się do mnie na PRIW, może będę Ci mógł pomóc w kilku sprawach.
No jest :P I co w związku z tym? Podejmiesz się organizacji zlotu w okolicach Szczecinka? Nagrasz bazę noclegową (najlepiej na wyłączność Alfaholików)?
Dajmy się zorientować Szerszeniowi, on był pierwszy z propozycją. Poza tym nagle wyrosły kolejne 2 tory na nie działających lotniskach (oprócz Szerszenia propozycji). Ale samo lotnisko, to nie wszystko - należy o tym pamiętać :P
nawierzchnia naprawdę przyzwoita ale trzeba będzie się liczyć z tym, że część osób nie wróci na 4-ech kołach - wiele zakrętów nie wybacza błędów, przeszarżujesz to lecisz w pole, ja przeszarżowałem na ostatnim okrążeniu na TK i na szczęście skończyło się tylko stratą czasu (i aż:() ale był na torze duży margines bezpieczeństwa, tutaj nie szedłbym "po bandzie" a chyba chodzi o to, żeby jednak przełamać swoje odruchy i poznać lepiej siebie i auto. Osobiście jestem za torem Poznań. Ligar ma rację tyle mówi się o TP, że w końcu warto byłoby to zrobić.
i pamiętajmy o ekipie w stylu SJS, żeby to naprawdę "bawiło i uczyło" i było przede wszystkim bezpieczne..
Wnioski o realizację imprez w Pruszczu trzeba składać do końca sierpnia roku poprzedzającego rok zlotu, czyli najbliższy możemy zorganizować na tym lotnisku w 2015 roku.
Ceny za wynajęcie lotniska (lub jego części) zaczynają się od 10000 PLN.
To ja zacznę organizować Zlot 2015, a Wy możecie ogarniać 2014 ;-)
No to ja ci powiem jak to było bo znam temat z pierwszej ręki.
1 było tanio bo załatwiał to sponsor - jaki przemilcze bo nie wiem czy mogę mówić
2 było taniej bo zamawiali tor przez Automobilklub a nie przez TPTD ( co oferuje TPTD każdy chyba wie - bez ich obsługi dostajesz po prostu asfalt toru poznań)
3 sami musieli załatwiać całą obstawę toru - karetki, straz pozarną, obstawę zakrętów (jest wymagana) i wszelkie inne rzeczy.
4 nie było przejazdów na czas
5 chyba nie było szkoleania - nie jestem pewny
6 było 5 osób które to organizowało.
Generalnie jak usłyszałem strasznie dużo wody na młyn poszło żeby zrobić to w tych pieniądzach - czy to było 250 zł tego nie wiem. Wg mnie jak tor poznań to tylko przez TPTD. W innym wypadku to nie wyjdzie.