Ja już zamówiłem u siebie w aso, 120zl i w sobotę dostane więc pewnie po weekendzie już na aucie powinno być, żeby to zdjąć trzeba od środka klapy się męczyć? myślałem że to mniej czasochłonne;p
Printable View
Ja już zamówiłem u siebie w aso, 120zl i w sobotę dostane więc pewnie po weekendzie już na aucie powinno być, żeby to zdjąć trzeba od środka klapy się męczyć? myślałem że to mniej czasochłonne;p
Trin - porobiłbyś fotki + mały opis i wstawiłbyś tu?
Z chęcią, swoją drogą i tak muszę to logo zmienić nie ważne ile to tam czasu zajmie;]
Dzięki ;) Ze zdjęciami i opisem to i ja się za to osobiście zabiorę ;)
Tak to trzeba od środka zrobić. Żeby jeszcze grawitacji nie było to byłoby git :D Nie sądziłem, że to czasochłonne takie będzie. Wyciągnąć stare logo jest łatwo. Tylko wyciągajcie też zamek i odepnijcie kostkę. Na bolcu w znaczku jest rowek w którym siedzi taka wsuwka, jak ją wysuniecie to wyskoczy wam podkładka ze sprężynką. Ja tylko godzinę czasu wyciągałem stare logo. Ale żeby już włożyć tą sprężynkę, na nią idzie podkładka i na to jeszcze ta wsuwka. Najgorsze jest to, że jest tam ciasno. Teraz pisząc na klawie widzę na obu kciukach zdartą skórę do krwi. Niestety bez krwi i potu nie byłoby rezultatu :D
Panowie, wymianę tylnego znaczka wykonuje się na zewnątrz - odpinamy tapicerkę (wystarczy częściowo), odkręcamy rygiel zamka (2 śrubki), zdejmujemy cięgno z siłownika elektrycznego i wyjmyjemy rygiel, od wewnątrz cały zamek klapy jest zabezpieczony pierścieniem z tworzywa - obracamy go i wyjmujemy cały zamek, wymieniamy znaczek i montujemy. Operacja trwa 30 min.
Zamki klapy bagażnika w Gtv i Spider'e są te same, pierścień mocujący zamek jest od wewnątrz obraca się go o 90 stopni i zamek wychodzi (trochę trzyma go uszczelka gumowa).
Sam to robiłem w Gtv 1996 i 2001 (obie posiadam) więc nie ma "cudów".
Inna "bajka" jest np. w 166, 156 gdzie zamki są przykręcone śrubami z łabami zrywanymi.
Pozdrawiam
No to nieźle się męczyłem. To koledzy mają ułatwione zadanie. Ja niestety bałem się czegoś urwać i nie ciągnałem z dużą siłą tego zamka. Grunt że wymieniony.
nie trzeba nic odpinac, wystarczy przekręcic pierscien, wysunąć lekko cały mechanizm zamka na wierzch (bo zeby wyjać trzeba odpiąć cięgno ale wg mnie to niepotrzebna robota), wtedy można łatwo założyć zawleczkę, robota na 15 minut wraz z przełknieciem browca