Probowaleś podpinać do tego złącza 40 pinowego co bylo oznaczone na zdjęciu jako B. Kontrolkę podłączyłeś do minusa z akumulatora? i jak przyłożysz do plusa to świeci żarówka mocnym światłem?
Printable View
Probowaleś podpinać do tego złącza 40 pinowego co bylo oznaczone na zdjęciu jako B. Kontrolkę podłączyłeś do minusa z akumulatora? i jak przyłożysz do plusa to świeci żarówka mocnym światłem?
Mase brałem z ogranicznika drzwi,
Załącznik 121624
Kostka numer 2.
Krokodylek podpięty do ogranicznika, bolcem leciałem po kolei po pinach tej kostki
To proponuje podpiąć do minusa z akumulatora odrazu bo czasami nie styka za dobrze i odrazu styknij do plusa sprawdzic czy swieci żarówka odrazu i jest dobre przewodzenie prądu.
żarówka świeci, przepływ jest.
Bo w tej wtyczce na którymś pinie jest stały plus. na tym pinie żarówka świeci.
A tam był w tym aucie orginalny centralny z pilota jest jakas puszka alarmu lub syrenka w bagażniku np. Bo jeśli tak to tam są wszystkie przewody wyprowadzone.
oryginalnie - pilot alfy 3 przyciskowy. z domykaniem szyb, bez alarmu.
okej - na stole wszystko mi działa, tylko nurtuje mnie jedno - otwieranie bagażnika jest sterowane plusem - w alfie też ?
No to Ja bym poszukał tej centralki oryginalnej i odpiął o niej wtyczkę i tam spróbować kontrolką. A co się stało że ta oryginalna nie działa spaliła się.
aha, czyli ma podpiąć jeden biegun próbówki do minusa akumulatora, drugi biegun do np. kabla który steruje otwarciem drzwi i wtedy zaświeci się lampka ? tylko jak skoro sterowanie jest minusem ? - z - daje + ?
Stawiam w ciemno że steruje tym BODY
Smith - nie.
Podpinasz do masy i lecisz po kablach.
Jak jest sterowanie masą - to podasz masę na ten pin i drzwi się zamkną/otworzą.
Jak będzie tam plus, to próbówka zaświeci.
szukam elearna do 147 - poratuje ktoś.
Jest na chomiku ale nie mam transferu.
OK otwiera i zamyka,
bagażnik - na razie jest martwy, ale pozniej rozmontuje zamek i zobaczę na jakiej zasadzie działa sterowanie fabryczne - jak będzie trzeba to po prostu pociągne kabel aż do bagażnika.
Kierunki jeszcze nie podpięte - bo nie mam diod, ale podpowiedzcie gdzie szukać kabli