Dziś zmierzyłem poziom kilka minut po jeździe (po mieście ale bez oszczędzania) - trochę powyżej 1/2. Pomierzę jeszcze kilka razy w różnych sytuacjach. Tak czy siak zamówiłem puszkę 2l Selenii StAR - raczej się nie zmarnuje ;]
Printable View
Dziś zmierzyłem poziom kilka minut po jeździe (po mieście ale bez oszczędzania) - trochę powyżej 1/2. Pomierzę jeszcze kilka razy w różnych sytuacjach. Tak czy siak zamówiłem puszkę 2l Selenii StAR - raczej się nie zmarnuje ;]
1/2 to trochę za mało jeżeli chcesz wariatory chronić. Minimum 3/4 a dla swietego spokoju pod górną kreskę :) Szerokiej drogi zatem :)
btw masz ciekawy setup auta: 2.2 jts i selespeed. Polska dilerka czy z zagranicy ?
Jest to jakiś rodzynek, panowie TT i TS którzy trochę różnych alfek widzieli i dotykali mówili że to druga lub trzecia taka sztuka z którą mają do czynienia. Salon Polska z końcówki 2007, mam go niecałe 2 miesiące, póki co jestem mega zadowolony i zamierzam zadbać żeby to się nie zmieniło ;)
Coz, skoro auto przez 2 miesiące zaliczyło już Lesznowolę oraz ulicę Młodnicką to widać w dobrych rękach. Ale skoro polska dilerka to nie mogę się nie zapytać. Jaki przebieg i olej co ile wymieniany ? ;) Takie moje skrzywienie ;)
na allegro jest aktualnie jedna w twoim setupie
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C34981934.html
ale jakos nie miałem nastroju jej oglądać (jak dla mnie 2.2 oraz selespeed to już za dużo szczęścia w jednym ;)
Na Zachodzie trochę tego jest. Całkiem niedawno wisiało jeszcze na mobile.de kilka JTSów SeleSpeed z naprawdę symbolicznymi przebiegami.
W tej chwili mam 140kkm, jestem trzecim właścicielem. Przez pierwsze 100kkm samochód był służbowy, zalewany Selenią co podręcznikowe 30kkm... Na szczęście przy 95kkm wymieniony był cały rozrząd a następny właściciel zmieniał olej już co 15kkm, niestety lał wspomniany parę postów wcześniej Mobil1 albo nie wiem co jeszcze. Alfą odwiedziłem kilka znanych serwisów z okazji wymiany wahaczy i naprawy łopatki do zmiany biegów.
Jeśli już zeszło na Selespeedy - kojarzycie kogoś z forum z podobnym zestawem?
kojarzę usera zdadnij, ale on chyba już sprzedał swoje auto:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...t=#post1400317
Witam :) a jaki olej proponujecie przy przebiegu 138 tys. do tej pory był 5W40