Ja wstawiałem strumienice i pomogło.
Potem założyłem pusty filtr z katem i jest analogicznie.
Z samą rurką był rezonans.
Printable View
Ja wstawiałem strumienice i pomogło.
Potem założyłem pusty filtr z katem i jest analogicznie.
Z samą rurką był rezonans.
hmm...tylko, że jak u mnie wywalali puszkę, to trochę ją podziurawili, tzn. wycięli te rurki na zewnątrz i wieszaki...trzeba by teraz pokombinować żeby to przyspawać z powrotem...
To jak to wkoncu jest,jak wywalam DPF programowo to rozumiem ,ze niemam DPFu,czyli jak czujnik czyta?
sedici, czujnik EGT to zwykły czujnik temperatury spalin. Jest jeszcze czujnik różnicowy, to jego i tak wyrzucasz wraz z DPFem bo jest zbędny.
murgal, a egr zaślepiałeś blaszką po wyłączeniu programowym?
Wszystko robił cinek, pełna zaślepka + program.
Tak, jest brany pod uwagę przy dawce wtrysku ale w trybie pracy regeneracyjnej. Jeśli wyłączy się DPF-a w programie, to w ten tryb nigdy nie przejdzie.
dla zainteresowanych, cześć 19 z linku https://www.fiat-autoparts.com/pl/ka...C4%87/51809647 czyli dedykowana rura w miejsce DPF, zamówiona w tymże sklepie przyszła w ciągu 4 dni roboczych. Najważniejsze, że to oryginalna część! za identyczną w ASO wołają prawie 350 zł. Wygląda na nierdzewkę i zrobiona jest bardzo estetycznie. Wczoraj założona - spasowanie idealne. Po prostu miodzik! Czujniki zabezpieczone i podwieszone pod podwoziem. Na desce zero błędów. Usunięcie programowe u @sdero - polecam