A jest tu ktos z okolic chorzowa, katowic, zabrze kto w okolicach marca miałby możliwość pozyczenia blokad do 1.6 120km ? Na kilka dni ?
Printable View
A jest tu ktos z okolic chorzowa, katowic, zabrze kto w okolicach marca miałby możliwość pozyczenia blokad do 1.6 120km ? Na kilka dni ?
Jeszcze jedno pytanie, czy przy remoncie silnika muszę wymieniać śruby(szpilki) do głowicy ?
Tak
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam prace powoli idą na przód :) dzisiaj zmontowany dół silnika :) nie obyło sie bez problemów podczas uzbrajania głowicy po remoncie pękł mi kolektor dolotowy ale na szczęście już wymieniony :)
kilka fotek :)
Kilka nowych części :)
Załącznik 188151
tutaj głowica odebrana po naprawie
Załącznik 188152
Załącznik 188153
A tu takie małe porównanie :P Po lewej tłok z alficy :)
Załącznik 188154
Załącznik 188155
patrzyłem czy sie zmieści ale sie nie udało :P
Załącznik 188156
Montaż
Załącznik 188157
Nowa panewka w stopce
Załącznik 188158
A tu już tłoki zamontowane
Załącznik 188159
Załącznik 188160
I udało się 21.01.2016 o godzinie 22.07 moja bella wróciła do żywych :P
https://youtu.be/RHPKPwfy7rs
Gratulacje! Teraz czekamy na wyniki spalania oleju.
może jakieś podsumowanie kosztów części?
moja też trochę łyka oleju ok 0,7l/1000 (przebieg 199 kkm) miesiąc temu wymieniłem uszczelniacze zaworów ale nie zdążyłem jeszcze przetestować. Przed Nowym Rokiem miałem bliskie spotkanie ze zwierzyną leśną. W przyszłym tygodniu odbieram samochód po naprawie i wracam do testowania spalania oleju. Jeżeli okaże się, że dalej bierze na wiosnę podejmuję walkę z remontem.
Kolega z forum jeszcze mi napisał, że przed zabraniem się za remont generalny można jeszcze wypłukać silnik środkiem do płukania silników Liqui Moly, zmienić olej na 10W60 (obecnie 10W40) i dodać środek "stop wyciekom" Liqui Moly. Podobno to na pewno zmniejszy zużycie oleju, pytanie o ile to zużycie może spaść i czy na pewno spadnie? Czy taki zabieg to wywalenie pieniędzy? Obecnie bierze prawie 1L/1000km
Wszystko zależy od tego gdzie podziewa się olej. Odstawiając swoje auto do TMiN miałem zużycie oleju poniżej 1l/1000km. Po odebraniu auta z warsztatu i przygodach z samoistnie pękającą miską zabawach ze zmianami oleju itp miałem zużycie oleju na poziomie 1l/1000km czyli trochę wzrosło. Wg warsztatu wykonującego naprawę silnik był bez wycieków oraz nie było śladów spalania oleju (test spalin) - wynika z tego, że następuje anihilacja oleju.
Ergo - remont nie spowodował zmniejszenia zużycia oleju a dodatkowo je zwiększył. Trzeba uważać przy wyborze warsztatu.