Lotek pytaj u tego goscia w Gdyni.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Lotek pytaj u tego goscia w Gdyni.
Omen dzięki. Wysłałem mu maila z zapytaniem.
jak wyglada sytuacja z progami na obecną chwilę? mozna je gdzieś kupić, czy musze szukać używek...
Używek bym nie kupował bo ruda masz gwarantowana zaraz po zimie.
fred123411 pisz maila do gościa z Gdyni. Niecały miesiąc temu miał je po 120zl sztuka
Myślicie, że warto byłoby kupić progi na zapas? Nikt nie wie co będzie za dwa lata, u mnie co prawda rdzy nie ma, ale pojawił się rudawy nalot o długości, bo ja wiem, paru centymetrów. Nie wiem czy to powód do zmartwień czy nie, ale progi i całe podwozie będzie na pewno konserwowane, jakoś w lipcu...
Każdy dobry blacharz dorobi Ci progi bez problemu. Przynajmniej mi tak zrobił i n8e widać różnicy.
No to w końcu dołączam do poszukujących. Pytanie do chłopaków, którzy brali z Gdyni reperaturki - jak na dziś z jakością no i czy dopytywaliście jaka klasa blachy użyta, w sensie czy jest to ocynk itd.?
Reperaturki z Gdyni siedza juz troche czasu u mnie. Jakosc ich i ich wytrzymalość jest naprawdę w porządku. Sama blacha użyta do nich nie jest ocynkowana bo jaki mialoby to sens? Przy spawaniu ocynk by sie "wytopił". Po dobrej konserwacji u mnie po roku czasu rudej nie widać. Pewnie na wiosne zakonserwuje progi ponownie i tyle.
Mój blacharz stwierdził, że te progi są z fajnej, całkiem grubej blachy.
U mnie rok wytrzymały bez żadnego problemu, nic niepokojącego nie było widać - do ostatniej wizyty u mechanika...
Macie jakieś patenty żeby chronić te nasze progi przed złym podnoszeniem? Ja już nie mam siły, prośby by szczególnie uważali na to jak podnoszą auto nic nie dają.