-
No koniec świata to prawda, pojechałem do niego bo nikt nie mógł zrobić mojego stukania przy hamowaniu, a on ogarnął. Jednak zawieszenie w Alfach ma obcykane
fajnie chociaż że jakaś kanapa jest i kibel, gorzej że dookoła lasy, magazyny i lakiernia Traficarów, a jadąc z Gdyni do Gdańska wjeżdża sie dwa razy :D
-
I co ci stukało ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Górne i dolne wahacze :P każdy wcześniej je sprawdzał i mówił że sztywne a Michał mi je przez telefon zdiagnozował
-
No ma wiedzę co tu dużo mówić. Mi coś zaczęło pierdziec na ciepłym silniku od 1700 do 2500 jak jakiś świerszcz. Już widzę jego minę jak mu opowiadam xd
-
Hej! Poleci ktoś jakiegoś speca od busso w okolicy Wejherowa, Rumii, Redy?
-
Witam,
Mam w planach robić zawieszenie w 156 FL. Najbardziej po drodze odpowiada mi Fiat Club. Jakieś opinie o nich?
-
Siemacie!
- pisałem na ogólnym - i chyba jeszcze nie ogarniam rozmiaru tego forum, ale widzę że temat tu jest żywy - to może pomożecie.
Mam niebezpieczny objaw - w mojej 159 - lekkie drgania tylko przy przyspieszaniu - wszędzie piszą że to przegub wewnętrzny, ale być może jezcze tylko do przesmarowania a nie do wymiany.
moją 159 mam 3 miesiące.. i od nowości była serwisowana w auto plusie..
zastanawiam się - gdzie pojechać żeby ktoś to rzetelnie ogarnął?
jakieś wskazówki?
Pozdrowienia dla wszystkich!
-
Jeśli przy wolnym przyspieszaniu to stawiam na krzyżak (przegub krzyżakowy wewnętrzny). Ewentualnie skrzynia.. zależy co drży bo napisałeś drgania ale czego ..? Ja tam jak na razie jeżdżę do Michała i nie mam przeciwwskazań, tylko tam trzeba terminy umawiać bo ciężko. Jeśli zależy ci na czasie to możesz spróbować Bartka Dzikowskiego na Warszawskiej, robię u niego od kilku lat jak mi zależy na czasie bo zawsze mnie weźmie od ręki.. a robiłem już dużo u niego w 159 więc ogarnia temat.. ;)
-
wiecie co... póki co objawy ustały - oddawałem znajomemu lakiernikowi żeby mi przycierkę na zderzaku zrobił (taką już kupiłem) i po kilku dniach odbieram..i próbuję wyczuć objawy..a tu nic.. przy każdej prędkości i biegu - zero drgań.
a co sądzicie o Auto Plusie?
skoro polecani mechanicy tma pracowali.. to sam Auto Plus jest do d..? czy tylko drogi (bo jest drogi..)
-
Jadę jutro do Dzikowskiego.. niestety objawy są nadal.. zobaczymy co i jak..dam znać