widzialem kiedys rocznik 2007 do kupienia na mobile de i autoscout24
Printable View
widzialem kiedys rocznik 2007 do kupienia na mobile de i autoscout24
Mnie najbardziej ciekawi spalanie tego auta. 200 koni, 1,5 tony wagi i 11 litrów przy nieprzepisowej jeździe to dużo? :) 2.5 V6 w 156 nie spalało podobnie? Rzeczywiście nie da się zejść do poziomu 8 l/100 km? Miał ktoś okazję to sprawdzić?
I pytanie chyba główne do raftera: jak wygląda spalanie w TFSI?
Co do TS to dajcie spokój :D Każdy silnik kręcony do takich obrotów jak TS byłby na to narażony. Tym silnikiem ciężko jeździć na niskich obrotach, niektórzy zapominają o rozgrzaniu oleju. Diesla ciężko wkręcać na wysokie obroty, więc takich problemów nie ma :P
Alfa nam się kojarzy z benzyniakami tak, a może to się niedługo zmieni jak będą w nie inwestować i się sprawdzą, np. z okresu pięciu lat wstecz Audi mi się wcale nie kojarzyło z TDI a teraz... 3.0TDI i 4.2TDI hmm
tylko turbobenzyna, zaden turbodiesel.
Mówi się, że opinia o awaryjności Alfy bierze się z zasłyszanych opinii bądź stereotypów.
Większości sympatyków marki się to nie podoba, a jednak teraz mamy do czynienia z podobnym zjawiskiem wewnątrz tej grupy.
Odrobinę niesmaczne i to nie dlatego, żebym nie był zadowolony z mojego TSa, który bądź bo bądź ma już nabite niemal 200k (pewnie mam licznik w drugą stronę przekręcony, bo żaden TS tyle nie wytrzyma ;)) tylko dlatego, że piszą to ludzie którzy raczej nie mieli z tymi silnikami nic wspólnego (jeśli się mylę wyprowadźcie mnie z błędu).
A w temacie:
Nie miałem okazji jeździć ani JTDm ani TBi, jednak coś mi mówi że wybrałbym TBi.
Przekonacie mnie do diesla jak któryś z następców 599GTB będzie napędzany takowym :D
Kolego sedici, niewiem skad wynika twoja niechec do silnikow T.S ( znana chyba wszystkim na 2 popularnych forach) Czyżbyś w przeszlosci zaniedbal poziom oleju w posiadanym T.S ? Fakt, czesto czyta sie na forum o panewkach w T.S , co mnie osobiscie przeraza. Jedank ja posiadajac AR 1 rok i przejechaniu ponad 20 - 25 kkmm, zlego slowa powiedziec nie moge, zapewne tak jak i reszta ktora wymienia olej ( dobry olej a nie z beczki 2 krotnie przepalony) na czas. Fakt oleju troche wezmie, jednak nie odbiega norma od reszty silnikow. Nie to ze moja bella jest bezawaryjna, zeby nie bylo ze leje i jezdze. Wymiana klockow, filtrow, plynow i innych czesci eksp. zawias, lozysko w moim przypadku + jakies duperele (zacinajacy sie zamek, urwany przycisk od opuszczania szyby itd, chyba kazdy posiadacz auta uzywanego powinien miec to uwadze).
Ps.
No chyba Cie nie zjedza. Przynajmniej statystycznie
Grupy społecznościowe:
JTD/ JTDm Diesel Power
Uczestnicy 27
V6
Uczestnicy 22
Boxer
Uczestnicy 20
Twin Spark
Uczestnicy 19
Statystycznie widac kogo na 4um jest najwiecej :)
Peace :)