Vasyl, ale to 210km/h tym golfem to chyba lekko z górki co ;)
Printable View
Vasyl, ale to 210km/h tym golfem to chyba lekko z górki co ;)
Nie raz powtarzane i sam bylem w szoku, nie lubie golfow i nie lubie diesli byl mi potrzebny to kupilem i tak zostal bo naprwde potrafi :D
Lekka buda i prosta konstrukcja robi swoje. Do tego duże zakłamania licznika, co jest normą w Golfach starszej generacji.
Alfa 147 FL JTDm 8V 120KM i 195, choć pewnie z wieeeelkim trudem do 200 km/h by pociągnęła, ale jestem zadowolony, bo jest dokładnie jak w danych technicznych. Pozdro.
Witam...Panowie w temacie prędkości i przyśpieszen to mam małe pytanie...moze ktos orientuje sie jak to jest u Alfy 156 2.5 v6 z przyśpieszeniem od 0-200 i 100-200 w jakim czasie daje rade to zrobic? potrzebuje tego bo pewien koleś chce porównać z Calibrą 2.5 v6 bo jest on zdania ze Cali spokojnie objeżdza 156 2.5 v6...a ja po prostu nie wiem i z ciekawości tez chciałbym wiedzieć :)
Z danych tech. wynika że może nie "spokojnie" ale objedzie. 200kg mniej o 10Nm momentu więcej i 7 km/godz. prędkości max. Do tego pewnie lepszy start (AWD) i trzeba uznać wyższość opelka.
jesli chodzi o 0-100 to nie objedzie na pewno...z danych wynika 7.4 do 7.8 na korzyść Alfy...wiadomo ze Opel 2.0 turbo 4x4 objedzie bo ma 6.8 do setki, ale chodziło o konfrontację silników 2.5 v6 (w tym nie ma Oplel 4x4)...wiec szukam i nie mogę znaleźć ile jest od 0 do 200 ???