Iedalna biel to temp: 6000 Kelvina wpadająca na załamaniu w soczewkach lekko w fiolet. Ja miałem taki zestaw w Maździe na soczewkach H1.
Iedalna biel to temp: 6000 Kelvina wpadająca na załamaniu w soczewkach lekko w fiolet. Ja miałem taki zestaw w Maździe na soczewkach H1.
najbardziej zbliżoną barwę do światła żarówek mają 4300*K tylko daj im się rozświecić, na początku zawsze są fioletowe po kilku minutach świecą normalną barwą. A jeśli są nowe to tym bardziej muszą się "wypalić".
Miałem ksenony w 156 i faktycznie szału w oświetleniu nie było jak by się mogło wydawać, przy soczewkach w 159 aż tak wielkiej różnicy nie ma. Też rozważam montaż ksenonów do 159, ale do chińszczyzny nie mam zaufania, jeśli już to chyba zdecydowałbym się jednak na oryginały.
Czy Examiner diagnozuje układ spryskiwaczy reflektorów?
W 100% się zgadzam .... Dla mnie takie przeróbki to niedopuszczalna ingerencja ... ignorancja i lekceważenie innych użytkowników drogi .... osobiścię piętnuje takie zachowania nawet dzwoniąc na policję podając numer delikwenta który oslepia.
250 zł za ten stan .... to smiech - 2500 i zero dyskusji za taki dziwoląg na drodze
Tak jest lepiej zainwestuj w żaróweczki Osram NightBreaker albo PHILIPS X-Treme Power dopuszczone do ruchu i mocno świecą...
Błędu nie będzie wywalało. A jeśli 4300K świeciło na mocno niebiesko - to chyba ta wartość była napisana na podstawie fazy księżyca podczas produkcji żarówek, bo z realiami niewiele wspólnego miała. 4300K to praktycznie białe światło po nagrzaniu się żarówki. I jeszcze nie miałem takich tradycyjnych żarówek, które świeciłyby w przybliżeniu tak dobrze, jak ksenonowe. A sprawdziłem już chyba wszystkie możliwe ExtremeVision, NightBreakery i podobne.
Ano wlasnie jak jeszcze ten zestaw przyjedzie taki jak poprzednie zrezygnuje z prezentu kupie cos innego i przy okazji zaloze u ciebie :)
Aha jak mozesz odczytaj priva
PS. Wczoraj dotarl do mnie kolejny zestaw i z czystym sumienie pod wzgledem wykonania jak i dzialania moge polecic. Roznica jest duza in plus. Wykonanie super, uszczelki duzo lepszej jakosci i dziala jak powinien. Kupilem specjalnie 4300 i swiatlo jest podobne do halogenowych ale duzo jasniejsze i zblizone do bialego bez niebieskiej poswiaty.
http://allegro.pl/xenony-h1-h7-zesta...678397961.html
Moim zdaniem bardzo fajnie świecą żarniki o temp. koloru 5000K. To idealny kompromis między efektem, a efektywnością. Takie palniki miałem w 156 i mogę szczerze polecić.
Pozdrawiam.
- Rafał
Mandat i kręcenie się w przyszłości z odbieraniem dowodu z UK też może być fajne. Wszystko to kwestia czasu trafienia na kumatego POLICJANTA. Także oryginalne xenony Alfy Romeo 159 tak! chińskie zestawy z allegro nie!.