-
Masz możliwość regulować czasy zapis i odczyt?
Jeśli prog jest dobry, security też to tylko czasy są za małe. Przy zapisie nie ma potwierdzenia czy zapisało bo to robi weryfikacja, więc też zapis musi się sypać - przy małym czasie między wewnętrznymi sygnałami taktowanymi przez prog i dużą propagacją eeproma to musi się sypać.
Odczyt/zapis eeproma jest pośredni i używa wewnętrznego bufora w postaci rejestrów przesuwających i od nich głównie zależą te czasy przy programowaniu/odczytywaniu.
Pokombinuj z czasami.
---------- Post dodany o godzinie 13:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:51 ----------
A i chodzi mi czasy kolejnych sygnałów taktujących,a nie między zapisem,a odczytem - piszę byśmy się źle nie zrozumieli ;-).
-
Nie będę zakładał nowego tematu, bo w sumie poruszamy się w obrębie tych samych zagadnień. Korzysta ktoś z CDIF-a? Zależy mi na obiektywnej opinii na jego temat, bo na ichnim forum obowiązuje chyba cenzura...
-
- i jak sprawa z CDIF-em.
- miałem go w rekach kilka dni ale cos słabo dawał sobie radę z 156 TS.
- alfadiag bił go we wszytkich parametrach, nawet w diagnostyce ABS-u.
- nie pamietam jego wersji, może nie miał wykupionych upgradów ?
-
CDIFa już raczej odrzuciłem, głównie ze względu na podejście Sprzedawcy - na pytanie, co dokładnie zrobi przy Alfa/Lancia/Maserati otrzymałem mniej więcej odpowiedź: "Kup Pan, to Pan zobaczysz." Na ich forum się nie zarejestrujesz dopóki nie kupisz więc też nic się nie dowiesz. Na elektrodzie o CDIF też słabo - zrobiło się z tego towarzystwo wzajemnej adoracji...
Podsumowując - za mało pewnych informacji, żeby pakować w to kilka tysi.
-
u mnie też świeci poducha i nie wiem co jest tego przyczyną po niżej foto z FES. czy to jest to samo co u was kod 001 ??
-
Bawi się ktoś jeszcze w reprogramowanie sterownika do 156? Ewentualnie jakiś namiar we Wrocławiu?
-
- jeśli numer sensora to 60658009 to może być kłopot ponieważ na sieci nie ma pliku do zaprogramowania tego modelu.
- podaj numer twojego sensora.
-
Akurat sam go podałeś... Rozumiem, że w przypadku 60658009 nic się nie da zrobić?
-
- zreprogramowałem jeden sensor od JTD ale po podłączeniu na stole dalej pokazuje bład 0x0001.
- "fachowcy" twierdza że tym plikiem z sieci można naprawić ten sensor ale nie można sensor potem testować na stole.
- nie bardzo wierzę w takie czary ale może mają raxje.
- użytkownik jeszcze nie zamontował tego sensora w aucie.
-
Jak nie pomoże, to i bardziej nie zaszkodzi.