nie no- bo ja osobiście nie mam pojęcia czy 6100 synergie 10W40 jest ok do 2.4 JTD
Printable View
nie no- bo ja osobiście nie mam pojęcia czy 6100 synergie 10W40 jest ok do 2.4 JTD
Do klekotów to raczej się nie mieszam , Nie moja pasja :wink:
no to się dddarekj nadowiadywał- ale w opisie oleju jest że nadaje sie do benz. jak i do diesel, z turbo i bez więc chyba ok , al;e nie ma co wierzyć w "chyba" tylko niech odpowiedzą posiadacze JTD.
Panowie z JTD - kolega prosił :!:
Ja tam leje do klekota standardowo Mobila 10w 40 kupowanego w pewnym źródle czyt MOTOMAX instrukcja zaleca 10w40 to leje taki nie kombinuje.
No kurde no! Pany od klekotów co mam lac do JTD? Pół czy cały syntetik :roll: :?: No pewno napewno pół no ale jaki :?:
Katalogowo jest 10W40 więc bym przy tym został, marka nie ma wiekszego znaczenia z tym że nie polecam wynalazków :wink: , ja ostatnio zalałem Castrol ale chyba pierwszy i ostatni raz, przejde na Motul, na jaki, hmm zobacze za 3.5tys km :wink: :mrgreen: Skoro MOTUL 6100 SYNERGIE 10W-40 jest też do diesli to chyba nie widze problemów aly wlac go do 2.4 JTD, takie jest moje zdanie.Cytat:
Napisał dddarekj
Uszczelniacz wymieniony, kosztował jedyne 16zł. Polecam wszystkim wymiane przy okazji wymiany paska rozrządu.
Czy wszystko dobrze to zobaczymy jutro. Zostało już mi tylko założyć listwę wtryskiwaczy, pokrywę zaworów i osłony. Działem powoli ele dokładnie :DCytat:
Napisał marcins737
To póki co nie myślisz o sprzedaniu? :>>>Cytat:
Napisał tomkap
W sumie tanio kupiłem ale też sporo juz dołożyłem i raczej nie opłaci mi sie teraz sprzedać, zwłaszcza że samochod był w polskim salonie kupiony i raczej ma oryginalny przebieg ok.150kk. Gdybym jednak odzyskał pieniądze jakie wydałem na alfę to chętnie bym sprzedał i kupiłbym alfę 2.0 by jeszcze lepiej poczuć wariator:) Podoba mi się tęz kuzynka alfy- lancia lybra, która uciakła mi w okolicy za 10000 kombi z 2000roku.Piekna była aż żal.Cytat:
Napisał Pablo.