Witam Was.Moja alfa 1,8 TS z gazem V generacji Viale miała palic mało a bardzo mnie niepokoi jej dotychczasowe spalanie...pali ok 16l/100 km...szok!!a miało byc tak cudownie...niewiecie co moze byc powodem tak duzego apetytu??
Printable View
Witam Was.Moja alfa 1,8 TS z gazem V generacji Viale miała palic mało a bardzo mnie niepokoi jej dotychczasowe spalanie...pali ok 16l/100 km...szok!!a miało byc tak cudownie...niewiecie co moze byc powodem tak duzego apetytu??
Cięższa noga bo tańsze paliwo .... a tak na poważnie, podaj ile to auto paliło Ci Pb przy takim samym stylu jazdy jak teraz na LPG ??Cytat:
Napisał alfa-egol
pzdr. Grzesiek
Witam.
Po wymianie swieczek,oleju,filtrow,wariatora,rozrzadu,wyczyszc zeniu przepustnicy doszedlem do wyniku 10 l/100 km w trybie mieszanym ,w miescie spokojnie,poza do 4 tys rpm i czasami wiecej :)
Teraz jeszcze robie test tylko miasto i spokojnie,a potem jak wyjade do Polski test w trasie z butem i na spokojnie :)
Witam ponownie. Po wymianie silniczka na 3.0 12V na trasie LPG spala od 10,5 (80km/h) w cyklu mieszanym ostatnio wyszlo mi 13,5 a miasto okolo 16.
Moja w cyklu mieszanym (60% miasto, 40 trasa%) 11.5 l gazu
Trasy jeszcze nie sprawdzalem bo mialem walniety termostat i trzymal mi 70 stopni, ale juz go wymienilem i teraz jestem w trakcie obserwacji :) moze o litr spadnie. Dodam tylko ze wolno nie jezdze mam 21 pkt i wszystkie za szybka jazde :)
U mnie to samo.. tyle ze na 16 l zrobilem 110 km.. Jazda tylko po miescie, raczej spokojna bo szybko nie jezdze (choc czasem sie zdarzy :mrgreen: ) Gaz sekwencyjny do tego leje PB jak tylko zapali mi sie kontrolka (niechce zeby pompa sie uszkodzila z braku paliwa wiec jak juz krzyczy to dolewam- tak mi doradzono ;) ) ..Jak myslicie :> chyba troche przy duze ma spalanie czy wszystko jest w normie ? : P NA LPg wszystko chodzi bez zarzuty no moze obroty czasami troche faluja ( zbieram info na ten temat bo chce to wyeleminowcr reszta ok jestem zadowolony)Cytat:
Napisał alfa-egol
Pozdrawiam :)
16l/100km w miescie to lekka przesada... Tez mam LPG i mi wychodzi kolo 11... Wczesniej bylo kolo 13l ale po zmianie termostatu i samodzielnej regulacji mapy wtrysku (co wcale nie jest takie trudne - grunt to miec kabal) spadło. Moj rekord to 400km na 36l gazu - wychodzi 9l/100 ale na trasie to ja nie umiem jechac 90km/h... :roll:
:shock: ja na pelnym zrobilem troszke ponad 250 :? 35 l / 84 zl / StatoilCytat:
Napisał tom993
:shock: ja na pelnym zrobilem troszke ponad 250 :? 35 l / 84 zl / Statoil[/quote]
Witam...jak zbierzesz trochę więcej info na ten temat to daj znać na forum, Ja mam ten sam problem, w trasie 170/190 km/h zrobiłem 220 km na pełnym baku (32l) a to raczej nie jest norma??? nie wiem jak w mieście, bo jestem w trakcie sprawdzania.....
P.O.Z.D.RO.
Cały przebieg spalania i innych wydatków w mojej Alfie macie tutaj:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/281393.html
Polecam, warto prowadzić taką historię.