Potwierdzam. Mam tak samo. Dodam jedynie, ze zimny silnik dla elektroniki Julki to jakieś poniżej +10 stopni (w lecie rzeczywiście S&S potrafi wyłączyć silnik na pierwszych światłach).
Printable View
Ja to raczej obserwuję po "ssaniu". Jeśli na luzie jest pow 1.000 obr., to S&S się nie załączy.
To mniej więcej przekłada się na ciepły dzień, gdzie po przejechaniu kilkuset metrów ssanie przestaje wzbogacać mieszankę.
Pojeździłem dwa dni (aku się podładowało) i jak najbardziej SS działa poprawnie. W moim przypadku to na 100% nieregularne użytkowanie auta .... wynika z tego że jak zostawię auto w garażu na 5-6 dni z włączonym alarmem to poziom naładowania spada na tyle że SS musi poczekać.
Ależ Panowie, to przecież dobrze, że gdy akumulator jest częściowo rozładowany to system S&S nie działa - oznacza to, że ktoś myślał podczas projektowania tego systemu.
Ten system to bajer, gadżet więc niech działa tylko wtedy gdy może - jeżeli coś jest nie tak w samochodzie muszą działać ważne systemy jak wspomaganie hamulców, układu kierowniczego itp.
Ależ nikt nie mówi że to źle :) Dzielimy się tylko swoimi spostrzeżeniami :)
A czy ktoś wie jak działa S&S przy TCT? Bo raczej sprzeglem operować nie będę...