moja 1660 kg i wcale nie narzekam tylko napisalem ile mi pali
Printable View
moja 1660 kg i wcale nie narzekam tylko napisalem ile mi pali
te 5 to chyba naprawde w kapeluszu.Ja nie jezdze jakos szybko ale mniej niz 7 na trasie nie mialem
sorry za mały OT Tomek masz moze jakies dane ile może palić 2.4 bez DPF po mięście typu Wawa czy Kraków z ciekawosci pytam ?
(Ja ostatnio z DPF na pokladzie przy bardzo spokojnej wrecz kapelusniczej jedzie zanotowalem w trasie 6,4 jak narazie rekord, ale po miescie mialem tez niechlubne przypadki ze w permanentym korku spalila 15, tak normalnie w miescie pali dyche).
Czarny 9,6 / 9,7 jak na diesla 150 bez DPFu na zimowkach to dosyc sporo, choc z Twoich postow wyglada to tak jakbys na krotkich odcinkach mial troche niedogrzany silnik przez szwankujacy temrostat stad moze palic troche wiecej.
Mój rekord na trasie to 4,4 ;) Częstochowa - Katowice.
5litrów to normalna, spokojna jazda na trasie. Mnie najczęściej pokazuje 5,7 na trasie.
Czarny 7 to zdecydowanie za dużo - tym bardziej że nie masz dpf. Ale styl jazdy też ma znaczenie ( o walniętym termostacie nie wspomnę ).
Tomek na trasie 4 km zagrzeje sie do ok.65* ale na trasie 45 km przy temp.ok.2-3* na wskazniku mialem ok.80*.Mam wymieniac ten termostat bo juz nie wiem??
Wymiana termostatu to jest raptem 200 zł (+/- 10%) - robocizna i części.
Wymień Czarny ten termostat i ciesz się spokojnym snem.
Franek wasze zdanie juz znam chcialem to uslyszec od Tomka.Widzailem za ok.160 zl z czujnikiem termostat whalera(nie wiem czy dobrze napisalem nazwe) plus wymiana mysle tez ze 150 zl
Buahahaha, wybacz ale skoro tyle osób radzi Ci wymianę, a Ty czekasz na "słowo" jednego tylko człowieka to w sumie bez sensu w ogóle poruszać ten temat... Napisz PW do Tomka i nie pytaj o to na forum, skoro i tak chcesz usłyszeć sakramentalne "tak" lub "nie" od Tomka.
A co do kosztów wymiany - ja zapłaciłem 66 zł za wymianę w ASO.