a mam takie pytanie , kupujecie cześci osobiście czy zawsze serwis załatwia ? bo potrzebuje kilka cześci do swojej alfy i właśnie zastanawiam sie gdzie zakupić ..
a mam takie pytanie , kupujecie cześci osobiście czy zawsze serwis załatwia ? bo potrzebuje kilka cześci do swojej alfy i właśnie zastanawiam sie gdzie zakupić ..
Jak masz czas to kup sam pewnie trochę taniej znajdziesz. Osobiście nie zawsze chce mi się za wszystkim latać, także zostawiam to mechanikom. Oczywiście powiedz jakie chcesz części i sprawdź aby nie wsadzili ci jakiegoś szajsu. Jeśli oddajesz auto do p. Żyły to możesz być jednak spokojny, zakładają tylko najlepsze części.
ja kupuję w Części Lancia Alfa Romeo Fiat - sklep wysyłkowy - AutoSklep24.pl grupa LanciaTeam.pl<php echo $categories['categories_name']; w zasadzie wiem co potrzebuję to zamawiam u chłopaków z LT no chyba że dopiero w serwisie się okaże, że do wymiany dochodzi jeszcze coś to wtedy kupuję w serwisie ale jak wiesz co chcesz to po co przepłacać ;)
no racja, bezsensu przepłacać, zamówie sobie na spokojnie części , widze że są w przystępnych cenach
Witam,
Czy ktoś może polecić dobry zakład blacharski w Krakowie? Wracając z długiego weekendu zbiłem pupę w mojej 147 i potrzebuję kogoś kto by się tym zajął. Byłem już u jednego fachowca ale będzie miał czas dopiero od 1 lipca, a wolałbym wcześniej nieco mieć to z głowy.
Jakieś opinie może o zakładzie w Zielonkach (p. Krawczyk), bracia Malisz lub Auto-Robot na Bieżanowie?
mam dobrego znajomego ktory pracuje w polinarze i robi tylko AR, jezeli chodzi Ci o blachgarstwo czy lakiernictwo to smailo pisz bo w rodzinie mam takiego goscia, sam jezdze cala odswierzoną niunią ;)
sprawdziłem warsztat na Saskiej i Pana w Wróblowicach, zresztą teraz już Liberów. Odnośnie Saskiej byłem raz i już nie wrócę. Zaczęło się od tego że po moim przyjeździe mechanicy śmiali się z mojej 155 2,5 td z nieznanego mi powodu. Podjechałem a oni szydzili z modelu 155 czy coś..... .Następnie prosiłem o wymianę tylko dwóch kołnierzy gumowych w układzie kierowniczym. Po przybyciu po całym dniu mechanik stwierdził że tam nie ma co wymieniać, dopiero jak mu palcem pokazałem to się ogarnął , zobaczył usterkę i zrobił. Natomiast odnośnie Wróblowic a teraz Libertowa to było ok, dużo robiłem w tym warsztacie, ale zauważyłem że po zmianie miejsca pobytu mechanicy się zmienili i ich podejście do pracy również. Nie wiem czy olewają czy po prostu, małe doświadczenie mają. Po zrobieniu zawieszenia przód w w/w zakładzie od razu pojechałem w trasę pod granicę niemiecką. Dobrze że mój ojciec jest mechanikiem i nauczył mnie żeby zabierać warsztat ze sobą. W niedzielę po weselu leżałem pod alfą bo mechanik za słabo dokręcił zawieszenie. Kilkaset kilometrów zaledwie.....ciekawe co by się stało jakby żona sama pojechała.... Może się czepiam ale zostawiłem tam majątek wydawało mi się że jak nie odstanę upustu to przynajmniej robota będzie zrobiona fes!. Zresztą po tamtej akcji robiłem zawieszenie znowu i niestety znowu musiałem dokręcać kluczami pod garażem. Nie wiem co myśleć o mechaniku który nie wie jakim momentem dokręcać śruby?! Robota zrobiona dobrze ale na odpieprz się i drogo. Saska minus , Libertów neutralnie
genet jesli minusa dajesz gosciowi z saskiej to nie wiem jakim sposobem tylko neutral dla żyły.... Sam dobrze postawiłeś pytanie:
"ciekawe co by się stało jakby żona sama pojechała"
Lepiej że nie dokręcili czy lepiej że nie znaleźli usterki... Z dwojga złego to wolę już tą drugą opcje... Szczerze to pod względem jakości usług saska bije o głowę Żyłę, którego nigdy nie ma w warsztacie, i nie ma kto kontrolować roboty czy też fuszery którą odwalają niedoswiadczeni mechanicy....
---------- Post dodany o godzinie 18:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:35 ----------
Prawda jest niestety taka ze jak nie zrobisz samemu to nigdy nie masz pewności.