-
Sprawdź bezpiecznik na podszybiu w komorze silnika i będziesz wiedział czy silnik dmuchawy działa.
jezeli nie działa wówczas podgrzewana szyba tez nie funkcjonuje.
-
Dzięki za odpowiedź bezpieczniki sprawdziłem są OK, czyli szyba jest powiązana w takim razie jadę do mechanika.
-
mam ten sam problem, komunikat momentary ..... . problem poleha na tym że łącze się ze wszystkim oprócz ICS, czy ktoś już miał taki problem i go rozwiązał?? bezpieczniki są ok.
-
moj problem z mementary connection air conditioner fault wystapil w nastepujacy sposob, moze to zbieg okolicznosci ale wymienialem zarowke we wstecznym, wzialem jakas stara co lezala juz pare lat i wkrecilem w obudowe przy przekreconym zaplonie. Nagle zaroweczka zrobila sie cala biala (mysle sobie szlak ja trafil) a po chwili pstryknelo i blysnelo, zrobila sie mala zwara. Uslyszlaem pstrykniecie gdzies z przodu autka. Liczylem sie ze spalonym bezpiecznikiem. Po odkreceniu poleczki pod kierownica okazalo sie ze byl przepalony bezpiecznik services 17 no to wzialem nowy i .. znow go spalilo. Zaczalem grzebac dalej i okazalo sie ze na podszybiu stopil sie ten 30A.
Wymienilem ten 30A pozniej znow wsadzilem kolejny bezpiecznik w miejsce pod kierownica SERVICES 17 no i znow go upalilo.
Przekrecilem wiec zaplon i ciesza... ten bezpiecznik na podszybiu 30A sie nie spalil ale na panelu ICSa nadal wywala komunikat mementary srary rary ....
Oczywiscie nic nie dziala, brak nawiewu i nie mozna sterowac nawiewem. Zastanawiam sie co jest grane ? Moze ktos mial podobny problem ???
Dodam ze nie dziala także oświetlenie w srodku, centralny zamek a na desce rozdzielczej swieci sie ciagle kontrolka ze tylna klapa jest nie zamknieta (choc jest zamknieta).
-
problem rozwiazalem samemu.
okazalo sie zwarcie instalacji elektrycznej w tylnych drzwiach od str pasazera. Malo co nie bylo malego pozaru ....
straty - popalone kable w drzwiach i mnostwo zzartych nerwow.
-
Mam problem, powyjęciu ics zeby zrobic aux line ;) i po ponownym zamontowaniu ics, odkodowaniu wyskoczył napis momwntary.... tratata..do tego niema podswietlenia guzików na ics, ale wyświetlacz dziala, no i klima/ wentylacja niedziala.. ? Co to może być
-
może jakieś zwarcie wyszło, coś nie podłaczyłeś, bezpiecznik się spalił, wróżby wróżby
-
Sprawdź poprawność wpięcia wtyczek z tyłu ICS'a. Zdarza się, że wtyczka nie doszła lub podgięły się piny.
-
ok oby to były wtyczki poluzowane. bo trochę się naszarpałem żeby ics wsunać aż wkońcyu lekko siłowo wlazł,ale niczego niezechlałem :) na 100% wszystko podłaczone poprawnie, klima nabita, termometr wskazywał idealnie temp zewnętrzna.to 1 raz taki HIT. jutro sprawdze bo niebede spał po nocach :) dzieki
-
Co za wstyd.niepodlaczyłem kostki od sterowania nawiewem ;\ ale przynajmniej wem że ona też odpowiada za podświetlenie ICS. A i demontaż opanowany do perfekcji;) 7 min. ;)