-
Ktoś jest bardziej kumaty w niemieckim (w zasadzie chyba każdy, bo ja pojęcie o tym języku mam z Czterech pazernych i Kapitana Kłosa :) ), to jest do sedana czy do SW? Czy ktoś mógłby napisać do sprzedawcy i zapytać, jak to się montuje, czy wymaga to jakichś dodatkowych przeróbek?
-
Zestaw jest uniwersalny,otwarcie nastepuje przy pomocy guzika.Tak wiec pasuje i do SW i do sedana.
-
Witam! Koledzy czy w koncu udalo sie zrobic jakies postepy w temacie???
-
pośledzę temacik co wyjdzie:)
ale patrząc na daty postów to racjonalizatorzy odpuszczają:)
-
Prześledziłem temat. Brak nowych wpisów a to oznacza że nikt się ze sprawą nie uporał.
Znalazłem coś takiego możliwe do wykorzystania w SW - zamierzam wypróbować http://www.youtube.com/watch?v=_QRFfw5CDWY.
Zasada taka że sprężyny odrzucają klapę a później działają siłowniki - zapewne potrzebne mocniejsze.
-
cieszyło by takie otwieranie jak w tej skodzinie , szczególnie jak ręce zajęte , tak na marginesie prosty patent sprężyny na siłowniku i po sprawie pewnie ciężej się zamyka odrobine, jak by ktoś namierzył te siłowniki to można przetestować
-
Sprawdzałem swoje siłowniki w SW i nie ma gdzie zmieścić tych sprężyn w miejscu wskazanym na filmiku - po zamknięciu klapy bagażnika tłok styka się z końcówka - trzeba by było jakoś inaczej to rozwiązać.
Nie chodzi o siłowniki tylko o same sprężyny które się zakłada na siłowniki - takich siłowników ze sprężynami raczej w komplecie nie sprzedają :)
-
Tłok musi mieć odpowiednią długość żeby nie stykał się z końcówką, ale tez musi wystarczająco mocno ścisnąć sprężynę.
Trudno będzie dobrać siłownik z innego samochodu.
Może mamy kogoś na forum kto "siedzi" gdzieś blisko siłowników i ma umiejętności żeby coś "porzeźbić".
-
nie mam jak zobaczyć jak wygląda w mojej po zamknięciu czy jest jakieś miejsce na siłowniku na sprężynę , trzeba by tylną kanapę zdemontować albo zerknąć przez miejsce na narty spróbuje morze cos będzie widać ale wątpię.
-
w SW tłok jest tak krótki że nie wiem czy krótszy to już fizycznie możliwe żeby był (zamiana na inny), w sedanie może prędzej da się to zrobić