i to jest właśnie ciekawa sprawa z tymi tulejami, jedne BOGE inne "no name"...
Printable View
każde TRW które ja otrzymuję w zgrzewanej torbie ma sworzeń TRW i tuleje boge. Źródło zamówienia - Gordon.
i jak wypadły rozmowy z przedstawicielem AD Polska nt. 'fabrycznego qapa'?
A w temacie tytułowym: udało się ustalić może jak zbudowana jest tuleja w tym wahaczu z kalamitkami? Interesuje mnie czy jest ona identyczna jak w zwykłej VEMA'ie czy może jej budowa została zmieniona dla potrzeb smarowania?
Pytam, bo w rozmowie z moim dostawcą niewiele udało mi się ustalić.
ja również już mam dosyć zabawy z wahaczami,dodam ze jak zawsze zaopatruje się w części w najlepszym sklepie w łodzi,Autosklep,zakup trv-15000 km rok i dwa miesiące i do kosza,fast założone góra i dół,góra szajs 3000km,pół roku, myślę ze jestem zmuszony zakupić teraz trv te ze zdjęć wyżej,dobrze ze na fasta jest 2 lata gwarancji to coś się zwróci,no nie panie Damianie s
Generalnie to jest cyrk...
Przedstawiciel przyjechał, wahacze zabrał, przeprosił iobiecał wyjaśnienie sprawy. Dodam, ze zamówiłem komplet. Kompletwyglądał tak :
Załącznik 50085 Załącznik 50086
Jeden to ewidentnie QAP, drugi niby ma wszystkie oznaczenia Fiata ale odlew jest inny niż TRW, sworzeń noname i do tego inny kształt niż w TRW, tuleje zupełnie inne niż wTRW -nawet kolor metalu. Stachura twierdzi , ze wahacze kupująbezpośrednio z ... Fiata.
Podobno sprawdzili wszystkie któremają w magazynach i wyglądają dokładnie jak te które dostaliśmy.Twierdzą, ze kupują je bezpośrednio od Fiata i taką otrzymali dostawę.
Wiec kto zrobił wał zQAPami?
Inny temat to wahacze z lewego zdjęcia - jeśli pochodząz Fiata to dlaczego są tak absurdalnie tanie i inne niż wahacze oferowane oficjalnie przez sieć dilerską?
Nie kumam tego tematu... ogólnie oddałem całą dostawę. Nie będziemy oferować nawet tym "niby oryginałów" w super cenie.
Co do 2 letniejgwarancji na Fasta - oczywiście jest honorowana.
PEŁEN SZACUNEK DLA AUTO SKLEPU 24,części jakie zakupiłem u was czyli rozrząd,chłodnice,amory,zwariowany wariator,oleje i tuleje,bez żadnego problemu są częściami idealnie dobranymi,jestem z was ogromnie zadowolony,jestem z Piotrkowa i każdy nowo nawiedzony alfista z zapytaniem skierowanym do mnie
gdzie pan części dobiera kieruje go do autosklepu,a jeśli chodzi o wahacze wiem ze wy jesteście tez bezradni ,jest jak jest ,części trzeba testować,a wiadomo ze wahacze to temat rzeka,co mnie cieszy ogromnie ze pan Damian s jako przedstawiciel firmy pomaga nam w doborze części,i pokazuje co warto co nie,WIELKI SKŁON Z MOJEJ STRONY W STRONĘ SKLEPU
edit
Zart bynajmniej troche nie na miejscu
żart na miejscu czy nie,ale nudzi mi się wymiana wahaczy co roku na wiosnę,może jakiś kołek na stałe podstawie, sam już nie wiem ------ /to już wiem dlaczego było słychać stuki jak u kowala 2minuty przed zakupem trv,klepie się na zapleczu,a no tak/oczywiście żart/ /nikt nie wie co kupuje i nikt nie wie co sprzedaje,dzisiaj jest tak ze musi być tanio a tanio to po dupie dla wszystkich damianów,dla Damiana który sprzedaje,dla Damiana który kupuje/również mam na imię damian/
chyba najpewniejsze są wahacze z tulejami BOGE i sworzniem z wybitym TRW te które prezentował autosklep24