A widziałeś post #62?
Przede wszystkim w otwory nie ma sensu wkładać niczego głębiej niż na 3,5 cm. 4 gwoździe/klucze na raz na głębokość ok. 3,5 cm, i powinno radyjko wyjść.
No chyba, że zostało coś uszkodzone przy poprzednich próbach wyjmowania...
Printable View
Przeczytałem cały temat od samego początku. Obejrzałem każde zdjęcie oraz filmik jaki tu był. Niestety u mnie tak łatwo nie poszło. Dziś wpadłem na pomysł żeby spróbować imbusami:) No i dalej, szarpanie na boki, góra-dół ale w końcu wyszło :D Odpiąłem stare radio, podpiąłem nowe i co? I nic. Więc podpiąłem z powrotem stare. I co? I nic:/ Nie włączyło się. Tzn widzę że przyciski są podświetlone ale nic nie gra i nie wyświetla. A co do nowego (Pioneer FH-x700BT) to okazało się że trzeba zmostkować 2 kabelki w kostce ISO i radyjko się włączyło (nawet bez kluczyka) Tylko teraz pytanie: jak je wyłączyć? Bo wyjmowanie kluczyka nic nie daje a jak przytrzymam SRC/Off to mi się jakieś DEMO wyświetla i wszystko mruga. Niestety w instrukcji nie potrafię znaleźć rozwiązania :/
a to duze srodkowe pokretlo sie nie wciska? czasami bunkruja tak przyciski , byc moze w kostce trzeba cos przemieniac , nie kazde radio wspolpracuje z samochodem i trzeba wtedy recznie wylaczyc , napewno jest jakis przycisk , w tych nowdzych radiach zazwyczaj trzeba przytrzymac ktorys z guzikow odpowiedzialnych za to, przycisk SRC/off raczej jest od wyboru źródła dzwieku .
Przycisk sie wciska ale dluzsze przytrzymanie nic nie daje. A jak to jest z tym zasilaniem? Da sie tak zrobic aby gaslo tak jak ori radio, tzn ze wyjmuje kluczyk i radio gasnie? No bo jesli za kazdym razem mam pamietac aby wylaczyc radio, no to taka srednia impreza :/
Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 4
Udało się zdemontować, ale przy okazji - może to komuś pomoże.
Ja wyjmowałem przy okazji montażu zmieniarki. Sprawa jest dość prosta, potrzeba tylko odpowiednich narzędzi za 2-3zł do nabycia w markecie budowlanym. Chodzi o pręt gwintowany 4mm. Kupujemy, przecinamy na pół (albo łamiemy). Następnie wkładamy w te górne otwory i wkręcamy aż radio będzie można swobodnie wyjąć. Zaczep tam działą w ten sposób, że najpierw jest gwintowane gniazdo, podczas wkręcania pręt wchodzi dalej i dopiero wtedy naciska blokadę zacisku. Więc po wkręceniu na odpowiednią głębokość radio po prostu jest całkowicie odblokowane i da się je bez szarpania delikatnie wyciągnąć trzymając za te wkręcone na jakieś 5 mm pręty.
matysek_alf , najlepiej podjechac do kogos kto zajmuje sie car audio, moze trzeba przerobic kostkte, takim specjalista nie jestem wiec Ci nie pomoge , sam tez bym przy kabelkach nie mieszal .
Odgrzeje trochę kotleta...
Wczoraj walczyłem z wyciągnięciem radia dobre 1.5h za pomocą drutu - elektrod do spawania. Bez skutku- drut jest zbyt elastyczny i za cienki. Dzisiaj 4 małe śrubokręty fi3 mm załatwiły sprawę w mig. :)
Pytanie uzupełniające zanim samemu sprawdzę- jest łatwy sposób na wprowadzenie kabla od zmieniarki do schowka? na razie mam go wypuszczonego między fotele- da się łatwo do schowka czy trzeba wiercić?
Kabelek od radia do schowka przeprowadza się całkowicie bezinwazyjnie :) Nie trzeba nic wiercić - schowek w górnej lewej części, przy mocowaniu, ma wystarczającą szczelinę - ja tak poprowadziłem.