-
Sam miałem pomysł wstawienia do 166 innego źródła dźwięku jak ICS - nie mam DSP, więc kolejna rzecz na + dla nowej instalacji, ale po podsumowaniu wszystkiego stwierdziłem, że mi się nie chce ;)
Co do miejsca na panel, ja chciałem go wrzucic w daszek przeciwsłoneczny. próbe przeprowadziłem na starym daszku z jakiegoś starego forda. po wycięciu częsci tapicerki panel spokojnie można schować tak że nie odstaje po złożeniu.
Jeśli zdecyduje sie kiedys jednak na wstawianie innego radia jak ics to wlasnie w daszku schowam panel. pozostaje kwestia przeprowadzenia kabli do podsufitki i wyprowadzenia do daszku , ale po oględzinach stwierdzam, ze nie powinno być problemu ;)
-
Faktycznie, jak ktoś nie ma telefonu ani DSP to jest większa motywacja do przeróbek. Że tak powiem. Ale ja chcę mieć wszystko w porządeczku i w oryginale. Dodatkowe, pałętające się przełączniki i gadżeciki mi nie leżą. Ale naprawdę inwencja niezła. I całkiem porządnie. Gratuluję.
Ja ostatnio zaopatrzyłem się w magazynek do mojej zmieniarki. Teraz mam już wszystko jak fabryka przewidziała. DSP ze zmieniarką.
Przy moim chorobliwym omijaniu dziur (robiłem przy autach sporo więc czuję na sobie jęki zawieszenia :) ) zmieniarka nie przeskakuje mi nigdy.
Poza tym to ma taki swój smaczek. Tak jak kaseta. Lubię parę kawałków nagrać na kasetę a potem wsiąść, wyciągnąć z pudełka i wsunąć. Coś w tym jest, odrobina klasyki, elegancji, słuchać muzyki i czuć jak głowica wychwytuje dźwięk z taśmy....
Heheheee dobra, poniosło mnie :) sorki za OT
-
A co myslicie o zamontowamiu radia w tym miejscu? Tylko gdzie teraz podziac przelaczniki?
http://www.alfisti.cz/karty/maximus/03.jpg
-
Przełączniki to powinny zmieścić w popielniczce a gniazdo zapalniczki łatwo przerzucić do schowka, ale na twoim miejscu bym sprawdził czy radio w tym miejscu nie przeszkadza we wbijaniu nieparzystych biegów (bo o jego obsłudze na 1 czy na 3 to chyba mozna zapomnieć).
-
Szczerze to najlepsza wersja. Nie wpadłbym na to. Super!
Jakby to jeszcze ładnie z licować z panelem ICS to prawie jak fabryka ;) i jak z licujesz to myślę że nawet obsługa będzie bezproblemowa. Ja jakoś przy nieparzystych biegach bez problemu mam dostęp do przycisków. A tamte też bym wywalił w okolice popielniczki.
Gratuluje pomysłu ale musi być profeska tj skomponowane z tym łukiem konsoli środkowej.
P.S. Gałkę wymień... :)
-
świetny pomysł. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Ciekawi mnie czy czałe radio zmieści sie w tym tunelu. I w którym miejszcu podłączysz do ICS-a.
-
mysle ze caly ten panel od drazka zmiany biegow mozna skrocic i jesli ktos ma np tylko przelacznik od otwierania klapki wlewu paliwa moze go przeniesc w inne miejsce. Aha żeby tam zmieścić radio też musi być stosunkowo krótkie. Moje niestety było za dlugie dlatego zrobiłem to w inny sposob.
-
Pomysł dobry , a co powiedzieli byście gdyby zamienić miejscami radio z przyciskami od klimy ? Z tego co kojarzę to właśnie za tymi przyciskami jest miejsce, a przeniesienie całego modułu niżej nie powinno sprawić problemu. Wiem że te przyciski są w jednej obudowie i skoro radio się tam mieści to sterowanie nawiewem też wejdzie..
-
Każdy pomysł jest dobry. Cały wic polega na tym żeby to ładnie z klasą zabudować. Żeby wiochy nie było.
Herbig jest na najlepszej drodze bo po pierwsze wybrał miejsce przejścia pod listwą, ma mało prostych przycisków do przeniesienia i nie koliduje to z ergonomią wnętrza. Pozostaje jeszcze estetyczna obróbka. Liczę że Herbig nie zawiedzie :)
Zabudowa zamiast panelu klimy jest o wieeeeele trudniejsze. Nie wspominając o ergonomii. Po prostu nie widzę tego. To nie wyjdzie w praktyce.
-
W sumie racja, skoro można umieścić radio w miejscu praktycznie nie kolidującym ze stylistką wnętrza i mieć do niego dostęp a przy tym nie będzie ono przeszkadzało przy zmianie biegów to ta miejscówa wygrywa :)