Z tego co zrozumiałem przelot w cenie, ale nie jestem tego pewien na 100%.
btw. Ja się nie poddaję i mam zamiar uderzyć za jakiś czas ze zdwojoną siłą :D
Dzięki też Rafter za pokazanie toru :) Audi nieźle ciśnie...
Printable View
Z tego co zrozumiałem przelot w cenie, ale nie jestem tego pewien na 100%.
btw. Ja się nie poddaję i mam zamiar uderzyć za jakiś czas ze zdwojoną siłą :D
Dzięki też Rafter za pokazanie toru :) Audi nieźle ciśnie...
No widziałem, że czasy całkiem całkiem...
No panowie spisaliście się na medal jeśli chodzi o podtrzymanie stereotypów o alfie ;P 3 z 4 padły na placu boju. Teraz widać, że konieczność dobrego przeglądu przed torem to nie jest jakaś nadgorliwość, chociaż przyznać trzeba, że poza pękniętym wężem, pozostałe awarie to z kategorii "freak accident". Może w tej holdenowej v6 jest kijowo rozwiązane smarowanie i olej spływa na zakrętach i się zapowietrza popmpa, wtedy panewki powiedzą szybko papa.
Ten problem ze smarowaniem to nie jest taki głupi trop - czytałem o przeróbkach misek w beemkach, gdzie częstym problemem jest brak oliwy w zakrętach, to by pasowało do tego, że ćwiczyłeś tor kartingowy, czyli prawie ciągle w zakręcie jeśli dobrze kojarzę...
Ja chciałbym tylko dodać, że element który się zepsuł pochodzi z Mitsu Evo, i Alfa nie ma z nim nic wspólnego, po prostu pacjent odrzucił przeszczep... :D
Ściągaj michę i przerabiaj póki jeszcze żyje. Przy okazji zrób sobie tzw. windage tray.
Nie raz na kręciołach widziałem jak auta z prób już zjeżdżały z bocianem pod maską, bo od przeciążeń zabrakło w pompie oleju. Nie paliła Ci się kontrolka? Sprawdzałeś poziom oleju przed imprezą?
Miesiąc temu robiłem przegląd. Po awarii poziom zaraz pod fullem - czyli tak jak trzeba.