a czy ma ktos 145 ts zrobiony taki wydech ??
Printable View
a czy ma ktos 145 ts zrobiony taki wydech ??
i mój projekt nie wypalił,
tłumik REMUS dual który kupiłem był od peugeota 206cc, liczyłem że lekka przeróbka i wejdzie ale okazało się że puszka jest za długa i nie mieści się między belkę a zderzak, a że już wyciąłem stary skorodowany wydech i nie mogłem znaleźć innego rozwiązania, wspawałem tylko jedną stronę tą teoretycznie bez puszki (ma w środku coś na wzór przelotowego tłumika), a w wolnej chwili będę myślał jak zrobić drugą stronę
dźwięk się nic nie zmienił jest cicha jak na starym
witam ja mam zrobione dwa kominy w swojej belli Pozdrawiam zaraz dam filmik robilem to samo dzielnie i nie jest to oszałąmiające ale działa spawania sporo i kąbinacji ponieważ mało miejsca na drugi tłumnik z prawej strony ale dopasoałęm i mam dwa tłumniki po obu stronach a nie po jednej tylko i jakaś marna rura na drógą strone.
- - - Updated - - -
https://www.youtube.com/watch?v=HbjnHe9XKB8
- - - Updated - - -
https://www.youtube.com/watch?v=q3D_MZpD43k
oj ale z wycieciem dziury na druga strone to sie nie postarales;)
o fajnie i co podoba sie? AR? to gdzie byłem?
- - - Updated - - -
no nie ale musze to poprwic wg musze tłumniki sobie zrobić ostatnie dwa własnej konstrukcji albo moze znacie fajną firme? bo wiecie z prawej mało miejsca;p
robiłem pierwszy raz i troche po łepku ale po testach musze zrobić takie samo nowe i ładniej;p
powiem Ci jesli chodzi o 156 to musisz poszukac jakis fajnych puszek;) bo nie wiem czy z dedykowanych w cenie do 1000zl cos kupisz;) bo mysle, ze jak juz robic i miec efekt zadawalajacy to w tansze nie ma sie co pchac;) ja w pierwszym TSie swoim mialem sebringa dedykowanego (z takim sprowadzona) to dzwiek byl cudowny w porównaniu np. do ultera który nie wiele sie róznil od serii... wedlug mnie szukaj jakiegos sebringa nawet nie musi byc dual a bedziesz zadowolony;)
no to pewnie po jakimś chlańsku bo inaczej to bym ja kierował;] he he
- - - Updated - - -
właśnie jestem na etapie spawania własnych tłumików mam w robocie sprzet i troche wolnego czau bo przestuj. U mnie raczej muszi zostać dual;D a dziwiek jak narazie jest fajny od samego początku co kupiłem to brzeczał;] bardzo fajnie i mile .. Jak zrobie fotki i filmik bedzie.