Czyli?? Jakas nadzieja?? :)
Printable View
Dobra. To poczekam jeszcze rok i otwieramy :)
ja pierdziu - cinek pisz bardziej zrozumiale...może jakaś interpunkcja itp...do twoich postów legenda by sie przydała...co to za skróty? ;)
Proszę, legenda :D:
- orać = programować sterownik
- po kablu = odb2 bez otwierania ecu
- hw i sw = numer hardware i software sterownika (chyba jaśniej już nie trzeba)
- stalowe jaja ON = jak to mówią taki sport - no risk no fun :) zawsze można tez "replay" przy zabawie po złączu do upadłego wciskać jak sterownik powie dość :D pytanie jak dużą cierpliwość ma gracz któremu "game over" przy zabawie po złączu już dawno powinno się włączyć ;)
Cinku skoro piszesz ze sprzeglo w takich warunkach jakie sa w zimie moze uslizgnac to czy w takim razie moze poczekac do cieplejszych dni i wtedy sprawdzic czy slizga.Mam zalorzone valeo(nie ori) 17tys temu i w niedziele zaczelo slizgac??
I jeszcze jedno czy tarcza z 2.0 i docisk z 1.9 zdalo by rezultat bo kolega mlody2788 na privie cos takiego mi zasugerowal ze moze zdac rezultat??
Pozdr
Podepnę się do tematu, z uwagi na fakt, że jestem mocno zainteresowany podkręceniem samochodu:
Czy temat dot. sprzęgła i dwumasy i ich słabej jakości po wymianie, dotyczy tylko 1.9 JTDm ?
Czy ktoś ma doświadczenia z tym jak zachowuje się sprzęgło i dwumas w 2.0 JTDm po remapie / po wymianie ?
Czy te silniki są "bezpieczniejsze" pod tym względem do czipowania od 1.9 ?
Pozdrawiam