Tez miałam na nią oko, wizualnie i opisów całkiem nieźle wyglądało
Printable View
Moja GT jest cały czas do sprzedania, jestem w stanie powiedzieć wam wszystko co o niej wiem, no i nie ma problemu ze stacją diagnostyczną, ASO co tam będziecie chcieli.
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6y4LNL.html
Ładna, już dzwoniłam ale szukam 1,9 multijet
Aaa... Miałas oglądać w weekend? Coś pamiętam. No szkoda, w takim razie powodzenia w poszukiwaniach.
Witam, chciałbym umówić się na oglądanie tej GT: http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#5930a1c54c
-sprowadzony z Belgii, z awarią sprzęgła - wymieniony wysprzęglik.
- problem z pilotem - nie działa, otworzyć idzie jedynie kluczykiem, przy czym to jedyny komplet kluczy, który ma.
- do zrobienia wahacze
- lakiernika trzeba odwiedzić w związku z otarciami parkingowymi pitu pitu.
Czy ktoś już oglądał tę Alfę w Warszawie i może coś o niej powiedzieć? Nie jest własnością użytkownika tego forum chyba? Warto się fatygować do Stolicy, brać urlop na żądanie i szykować pieniążki na ASO, czy ktoś może mi z miejsca powiedzieć, żebym odpuścił tę ofertę
Witam, mam pytanie cd rdzy na Alfie GT...
Oglądałem 4 egzemplarze(2004-2005), 2 miernikiem miały 100% oryginalny lakier ale WSZYSTKIE miały pordzewiałą podłogę przy otworach odpływowych i lekko pordzewiałe progi(szczególnie przy łączeniu przy przednim błotniku), lekkie rdzawki na masce przy znaczku AR. Nidzie więcej rdzy nie widziałem, czy to jest normalne, myślałem, że Alfa nie rdzewieje?
http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-1-9j...549053701.html a ta nie dosc ze progi rude, to jeszcze ulepiona cala ze szpachli(1100-205 mikronow)
a to brak bertone sporo mówi :)i brak znaczków to daje do myslenia:)czytając tresc ogłoszenia to juz lampka ostrzegawcza sie zapala:))
Oj nie ma co się łudzić, że się kupi za mniej niż 20tys bez szukania rok czasu coś, co będzie nie stuknięte i nie malowane ;). Alfa ma tak cienkie blachy, że oprzesz się i masz wgniecenie ;P.
A ta była bita w lewy bok, fotel jest szyty na poduszce najpewniej.
Gabi147, moja też cała w szpachli a była bita ino w lewy bok ;). Blachy są cienkie i przy przemalowywaniu musieli ją wyrównać no bo co zrobić...
Kiedyś oparłem się kostkami palców nad tylną lampą to mi zostały 4 odciski ;P.
Najważniejsze to sprawny silnik i by buda nie była zardzewiała. Najlepiej poznać też historię czemu tu i tam ma szpachlę ;P.
haha powiadasz z mazowsza??tak , tak to ja.Przez tel zapewnial ze jest w super stanie bez ukrytych wad, mialam ochote mu:edziabijekula: jak zobaczylam w jakim stanie jest auto,masakra. Przynajmniej zwiedzilam Wroclaw:D
z doswiadczenia wiem ze niewarto jechac daleko po niepewny samoch.chyba ze wstpnie ktos z forum obluka,a tą szarą z radomia widziałas juz gabi??
nie?? przeslesz linka?
a juz niema jakos,a na OLX było
nastepnym razem zadzwon wypytaj coi jak a na koncu powiedz ze wszytko nagrywałes i czy chce cos jeszcze dopowiedziec:)))
może podziała:)))ja o tym niepomyslałem jak szukałem:))
albo tak rozmawiac trzeba:
http://joemonster.org/filmy/40546
BTW - dojrzewam do sprzedawania swojej GT, 1.9JTD , 2005 , czarna, czerwone skóry, BOSE , itp...
NIE JEST IDEALNA , była gdzies tam lakierowana (mam gdzieś wyniki pomiarów czujnikiem w serwisie to moge zeskanować)
wymaga kosmetycznych poprawek na zderzakach (pewnie trzeba bedzie polakierować).
Jest za to PROSTA , nie zardzewiała , technicznie 100% sprawna , bardzo ładny stan środka i wiele innych zalet ;)
Nie bedzie tania (do oddania za c.a. 18K) ale na pewno nie jest "miną" do której trzeba bedzie dołożyc
kolejne kilka tysięcy. Parę rzeczy niedawno wymienionych:
nowy komplet tarcz i klocków (nacinane i nawiercane, dobrze hamują i dobrze wygladają)
nowy akumulator
nowa przepływka
komplet swiec żarowych,
i pewnie inne rzeczy, które musze sobie przypomnieć.
Na razie nie ma ogłoszeń więc jeśli ktoś chciałby coś zapytac, dostac fotkę czy co to proszę o PW
18k to nie tanio? ;) Widziałem taką za 19900 (od osoby prywatnej) która z każdej strony była pomalowana inaczej a połowa z tego wyglądała jakby ktoś to wałkiem malował :D. Do tego miała zero hamulców. Popatrzyliśmy z zewnątrz i zwinęliśmy się zanim jeszcze sprzedawca zdążył z domu wypełznąć ;P.
Po większych przemyśleniach każdy kiedyś dojdzie do wniosku, że nie tanio jak na GT to 40k, a 25-30k to normalna cena ;P.
Cześć wszystkim. Też szukam GT.
Te ktoś oglądał może:
1) http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-1...tml#bedcac5042
2) http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-1...tml#5095764e53
3) http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-1...tml#7fd5f70045
Tę we Wrocławiu też oglądałem. Na dachu i masce 80 mikronów, progi miejscami 1100, każdy bok robiony, w niektórych miejscach "error" ;) Dźwięk metaliczny faktycznie słychać przy prawej stronie, nie wiem co to. Jakby ktoś był zainteresowany to za 13 tys. sprzeda ;)
Ta Mikstacie jakaś dziwna historia - widziałem to ogłoszenie z miesiąc temu za 11400, teraz nagle 15500 - chyba doszedł gość do wniosku, że niska cena rodzi podejrzenia.
Szkodnik, wszystko się rozbija o stan auta. W dzisiejszych czasach ciężko komukolwiek wierzyć, czy temu co sprzedaje za 18 czy temu co za 30. Tak na prawdę żeby ocenić realny stan auta to byś ze 2dni musiał je maglować na 10 stronę. Ja miałem trochę pecha i kupiłem auto w wydawałoby się dobrym stanie jak się okazało sporo części było już zużytych a babole powyłaziły po 3k km. I tak sobie teraz wyłażą po kolei. Z drugiej strony był użytkownik który IDEALNIE określił Alfę i część jej użytkowników. "kupili w miarę tanie i dobre auto i myślą, że Pana Boga za nogę złapali, a później jak auto trzeba serwisować to okazuje się że części są w cenach jak w każdym aucie (nie tańsze jak sam samochód)". Później na siłę naprawiają na tanich częściach i wychodzą kwiatki. Cholera ja na prawdę zarabiam marne pieniądze ale jak coś zaczyna stukać to w miarę szybko diagnozuje a potem odkładam kasę jak już mocno zacznie się tłuc i kupuję markowe rzeczy (patrz TRW). Do sedna 30k to rozsądna cena pod warunkiem że wszystko robione jest na czas. Oleje, filtry, klima itp co rok jak w mordę strzelił! I DZIEŃ DOBRY olej w skrzyni również, jak ktoś powie, że się nie wymienia to niech rower kupi. Ja widziałem swój "niewymieniany" i wyglądał jak z mc donalda po całym dniu. Faktury na naprawy i części jakie są założone + na umowie zapewnienie sprzedawcy, że rozrząd przykładowo był wymieniany 15k temu. Nie miał dzwona =/= nie był malowany, wiadomo ocierka na parkingu nawet profesjonaliście się zdarzyć może. Reszta części w dobrym stanie to można dać te 30k.
Stan stanem to zrozumiałe ale i wersja tez:)ja akurat nietypową mam i kolor tez:))ale jeszcze gtekiem nie nacieszyłem sie:))
Moja Alfa stoi juz za 13.000... Ma swoje mankamenty, lecz myślę jak ktoś kupi ją za takie pieniądze to może doprowadzić ją do idealnego stanu.
Że TRW złe? Przecież tu wszyscy pod niebiosa wychwalają? W takim razie co kupować?
moze kiedys nietykowi trafiło sie podrobione TRW i stąd taka opinia
nie nie nie :) wszystkie części biorę z pobliskiego inter carsu więc mowy o podróbce nie ma, bardziej wydaje mi się że poprostu uwalona partia czasem idzie i już jak to w dobie produkcji taśmowej nie ma dla mnie trwałych rzeczy 1000 sztuk jest ok kolejne 1000 może być słabe.. a większość różnicy polega tylko na wytłoczeniu innego znaczka
gdzieś mam zdjęcia klocków z trw którym ze środka wręcz wypadła okładzina jak by gryzoń jakiś tam grasował... wahacze z trw nie kupuje za szybko padają dwa razy dałem szanse im i wystarczy, wytrzymały tyle samo co inne
To jakie wahacze? Po zimie pewnie będę miał do zrobienia :P Ktoś jeszcze wspominał o poliuretanach, to tak z innej bajki. Jakie i gdzie kupić?
Tylko power flex do wahaczy nowych TRW po demontazu zwyklych gum.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk