szczegolnie na podziemnym fajnie slychac, najlepiej chyba odpalac z remote'a zza winkla i przychodzic jak 'cold start' ustanie :)
Printable View
Rozglądam się za podwójnymi końcówkami wydechu i mam pytanie, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, jaka jest zewnętrzna średnica jednej rury/krańcówki wylotowej w Giulii Q? Na oko wydaje mi się, ze jest to 90mm ale chciałbym się upewnić.
W q Ori końcówka ma 90mm.
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Czy mogę spytać, ile taka przyjemność kosztuje i jaki jest czas realizacji?
Może to głupie pytanie, ale jaka jest różnica między takim układem wydechowym, a wycięciem tłumika i wspawaniem w jego miejsce rury? To przelotowy układ bez tłumika, bez klapek, same rury, tyle, że w puszce. Wycięcie tłumika to oszczędność pewnie 1000 złotych, a efekt podobny.
Czy w obu tych scenariuszach muszę się martwić dronowaniem? Jeżdżę głównie w mieście, a na autostradzie raczej nie przekraczam 150/160 km/h.
Nie wiem, być może jestem ignorantem, ale wycięcie tłumika i wspawanie w jego miejsce rury można zrobić za kilka stówek w warsztacie, a z tego, co widzę przelotowe układy wydechowe to tak 1.5-2.5 tysiąca złotych
Kozak, masz u siebie straight pipe? Też jestem z Wrocławia i zastanawiam się nad jakąś modyfikacją wydechu.
Moje auto to 2018 z USA, bez GPF :D
Kozak, masz u siebie zmodyfikowany wydech? Też jestem z Wrocławia i zastanawiam się nad jakąś modyfikacją...
mysle,ze to zalezy. Jak jest auto na leasingu, badz chce sie pozniej sprzedac to dobrze jest miec cos P&P zeby wrocic do stocka (chociaz nie wiem po co szczerze jak wiadomo jak stock brzmi :) ), sam wyszedlem z tego zalozenia - wiadomo, ze kwestia ekonomiczna schodzi na drugi plan i tanio w takim ukladzie nie bedzie :)
Czyli by default jest rura za katalizatorem i rezonatorem łączona na obejmkę? Czyli mógłbym wziąć np tą tylną część z veloce 2020 do supera 2017 i bez chirurgii?
Ciekaw jestem czy tłumik od wersji z gpf nie jest głośniejszy (sam gpf ponoć dużo ścisza dźwięk).
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Tak, możesz. Pasuje wszystko. Musisz mieć tylko 2 dziury w dokładce. Sprawdź po numerach części , czy te same z gpf i bez
ma ktoś może u siebie zestaw od Supersprinta? chciałbym usłyszeć opinie
Potwierdzam że wydech z polifta veloce pasuje do supera 2017. Już mam założony.
Nawet nr części jest taki sam jak podwójny przedlift: 50552830
Załącznik 274027
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
https://youtu.be/-NnUG8UB60IA ja chciałem sie Wam pochwalić,że po prawie pół roku od zakupu końcowego wydechu Ragazzona od naszego forumowicza, jakieś 2 tygodnie temu go zamontowałem. Opóźnienie wynikło głównie z powodu moich przemyśleń ibraku zdecydowania odnośnie rodzaju dokładki do zderzaka tylnego. Pierwszym właścicielem owego wydechu był kolega Kozak, drugi nawet go chyba nie zamontował i muszę przyznać,że trochę się obawiałem opowieści o buczeniu powyżej 150 km/h. Moje pierwsze wrażenie po zamontowaniu to szok(!) bo w aucie tak buczało na zimnym silniku jakby Giulia miała piec turboodrzutowy (potem sie okazało,że po nabraniu temperatury jest ciszej) oraz,że nie zamknąłem oparć tylnej kanapy więc bagażnik był jak pudło rezonansowe (do tego doszedłem dużo później bo było ciemno :) ).
Po 2 tygodniach użytkowania stwierdzam,że... mi się podoba (!!!). Przede wszystkim słychać silnik i auto nie brzmi jak elektryk. Na drogach krajowych jest super, na autostradzie przy 150 km/h jest ok, tzn. zauważyłem,że wyraźnie buczy jeśli auto jedzie na tempomacie pod górę czyli silnik jest pod obciążeniem ale jeśli jedzie na płaskim lub z lekkim spadkiem wtedy już jest zupełnie spoko. Mam taką zasadę,że nie przekraczam 150 km/h bo to strata paliwa bez większego zysku na czasie więc raczej większy hałas mi nie grozi.
Generalnie jestem zadowolony, auto nabrało pazura i już mi wzrosło spalanie bo co chwila chce dawać mu w palnik.
Dla zobrazowania sytuacji załączam filmik.
P.S: Uwielbiam to "chrapanie" między biegami.
Poczekaj bo go muszą z komórki przerzucić ;)
U mnie założono wczoraj przepustnicę puszczoną tuż przed tłumikiem końcowym. Zawór sterowany na pilota, robota wykonana w jeden dzień, koszt 1200 zł. Efekt w stosunku do ceny - znakomity. W moim aucie nie ma GPF, rezonator nieruszony.
a masz to puszczone pod auto czy wpiete w końcowke ?
Tak to wyglada:
Załącznik 274209
Załącznik 274210
Cała zabawa za 1200 zł we Wrocławiu w AG Auto.
No to przepalciles i to sporo [emoji6] myślałem że za tyle to w wydech się wpieli.
Mnie taki zabieg kosztował 400+klapa.
Ups, no trudno. Klapa 550, robocizna 650, to i tak taniej, niż aktywny wydech ;P
Obserwuj , bo u mnie w mocna ulewę sama się otwierała...
Dzięki! Póki co cały czas jeżdżę z otwartą :D
Mieszkam w miejscu, gdzie sąsiedzi strasznie narzekają na hałas i uznałem, że nie będę sobie robił wrogów z tak błahego powodu :D