Z jakiego fiata punto pasują te tarcze i zaciski są brebo w tym fiacie
Printable View
Z jakiego fiata punto pasują te tarcze i zaciski są brebo w tym fiacie
Ehhh. Nie tarcze, a zaciski. Tarcze 305mm były np. w Gtv i na początku produkcji 156 GTA.
Mam zaciski Brembo wyglądające jak na zdjęciu poniżej i z tarczą 305mm i adapterami były zamontowane w 156.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/05/350.jpg
To taki zacisk z adapterem pasuje do fiata i do alfy 156 ? I tarcza 305 / 28
Co do tarczy to się zgadza. 305x28mm, natomiast co do zacisku to wyglądają identycznie, aczkolwiek należałoby porównać mocowanie.
305/28 to zdaje się tarcza z AR 166 tylko naj trudniej znaleść te zaciski w rozsądnej cenie
Ze 166 jest inny rozstaw śrub więc i tam były tarcze 310x28mm.
Przecież żaden zacisk Brembo nie będzie pasował do seryjnej zwrotnicy
Tanio i dobrze zacisk Brembo od 166 plus tarcze 310/28 od 166 plus adapter i po akcji , ja już chyba trzeci sezon tak śmigam i wciąż piszę :) , ale jak szaleć to na całego i koledze polecam swap na 330/32 , czyli zacisk od 166 plus dystans pomiędzy połówkami zacisku i tarcza od np GTA 330/32 ,w obu przypadkach będzie potrzeby adapter choć pewności niemam czy to zadziała
Poza tym jaki jest koszt zacisku od GTA a jaki od 166 ,tarcze 305/28 od GTA czy 310/28 od 166 to już bajka temat przy zakupie
a ja polecam też zainteresować się tyłem w końcu poświęciłem parę zł na tył od GTA zdecydowanie czuć poprawę
Tył to 276mm i kazdy polift oraz pol-lift takie ma. Wystarczy kupic zacisk i gotowe.
Czasami starcza samo jarzmo ;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie, w 156 wystepowaly 2 rozne zaciski z tylu i do jednego nie pasuje.
jak takie same?? 156 GTA ma inny całkiem zacisk niż oryg tył 156 (dodam ponoć crosswagon ma taki sam jak GTA) ale tak samo trudno kupić , no osłona by sie przydała ale w ASO pewnie majątek
89zl/szt.
Wszystkie 156 od liftu środka miały tarcze 276mm z tyłu a co za tym idzie odpowiednie zaciski, jarzma, osłony więc nie jest tak trudno z zakupem.
GT wszystkie miały 276, ale 147 miały 251.
halo halo cześć i czołem potrzebne mi są adaptery do Alfy 156 pod zaciski od Alfy 166 jeżeli jest ktoś na forum kto takowe ma lub ma dojście kto sam takie wykonuje proszę o kontakt na PW
Pozdrawiam SilverV6
Do jakiej tarczy?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/07/298.jpgjak widac zacisk jest od 156 GTA 3,2 litra w okazyjnej cenie ja mam po lifcie srodka 2003 rok podejdzie to bez adapterow i innych wiekszych przeróbek
czyli na dzień dobry do przetoczenia po 2mm na stronę???
podasz jakiś link z tymi tarczami???
P.S. i czy takie tarcze są w późniejszym etapie bezpieczne???
Wtedy nie beda sie juz nadawaly do uzytku.
czyli co powinienem zrobić aby zaadaptować u siebie 310/28???
czy szukać 305 z rozstawem 5X98???
chyba, że mogę pod ten zacisk wsadzić tarczę 305 5X98 ale czy to jest bezpieczne nie chce robić po to aby wyglądało tylko po to aby spełniało swoją rolę
Posserzyc zaciski i kupic tarcze od c8/807
jak poszerzyć zacisk???
Przekladkami + dłuższe przewody zestaw montażowy z peugeota i sruby
kurde ni jak tego nie ogarniam mogę troszkę jaśniej????
Przeczytaj ten temat od deski do deski. Potem zadaj ewentualne pytania.
Dawac mie tu 360 do 9 :p
Gadaj z george zrobi ci ;)
Bylem w sobota ...:cool:
I? Zrobi ci?;)
A sie pomysli ...