Teraz kumam.Andrzej nie tak przekazał formę swej wypowiedzi do mnie hehe
Printable View
Teraz kumam.Andrzej nie tak przekazał formę swej wypowiedzi do mnie hehe
Spadek ciśnienia oleju powinien być sygnalizowany przez dwa wymienione czujniki ciśnienia oleju wtedy wiadomo że jest to poważny problem o ile są one sprawne :D
Czujnik od lampki awarii układu ciśnienia oleju powinien palić się cały czas do momentu rozruchu silnika(podobnie jak lampka akumulatora) jeśli się nie pali to pewnie też do wymiany
Działa i jest tak jak piszesz.Jak by to nie działało to uwierz mi nie jeździł bym tylko od razu szukał przyczyny i naprawiał to:)
Przy jednym padniętym czujniku już była panika a co dopiero przy dwóch ale jak zobaczyłem że kontrolka się nie zapaliła mimo że wskazówka zaliczyła glebę to już byłem spokojniejszy.
Ja tylko tak dla ciekawości a nie zgryżliwości:D
Łukasz chciałem się spytać o przepływkę do V6 jest możliwość grzebanie w niej?
No jest ale zależy co chcesz grzebać.
Mam problem na wysokich obrotach silnik przelewa paliwem i traci moc, rozmawiałem z Piotrkiem na zlocie i twierdzi że to przepływka żle pracuje i trzeba tam coś podkręcić
Można tam podkręcić sprężynę o ileś tam stopni ale zapytaj Piotrka o ile.Ja myślałem że u mnie mulenie jest spowodowane przepływką i założyłem od 3.0 ale efekt ten sam a że czarna pokrywka była już kiedyś ściągana to zajrzałem do środka.Jest tam koło z zębami a na nim drut ze sprężyną.Można ją bardziej napiąć.Są tam na tam kółku jakieś cyferki.Tylko przed zmianą ustawień zapamiętaj (np zrób zdjęcie) jak było wcześniej żebyś mógł ewentualnie wrócić do poprzednich ustawień i cofnąć napięcie jak będzie taka potrzeba ale jak to dokładnie zrobić to jak pisałem wcześniej pytaj Piotrka bo on już coś kombinował w tej kwestii.
Aha mysle jeszcze o zamienionych wtyczkach na wtryskiwaczach, nie daje mi to spokoju zamieniony przewód pierwszy z piątym wtryskiwaczem
Powinieneś dojść po wiązce bo są odseparowane czyli jedna i druga głowica.Nie masz numerków na przewodach?
Są numerki i właśnie zapiełem je według oznaczeń ale po tym zrobiły sie takie kwiatki.
Wiazka była pocieta przez ten zasrany gaz i może oznaczenia pomylili
Sprawdź czy masz wiązkę podzieloną na dwie.Chyba że rozdupcyli ją całkiem ściągając z nich koszulkę.Najgorsze jest to że długością ciężko je dopasować bo są praktycznie tej samej długości.To spróbuj najpierw zamienić wtyczki choć jak jechałem Twoją to dobrze chodziła.Jak zamieniłem kiedyś wtyczki w TSie to od razu wyczułem różnicę w pracy silnika na wolnych obrotach ale tu jest 6 garów to może trochę inaczej się zachowywać ale nie jestem przekonany do końca czy nie było by różnicy.Powinno się to wyczuć.
Wiązka nie wygląda dobrze kiedyś zakupiłem drugą całą wiązkę ale jak zwykle nie ma czasu kiedy ją wymienić.
Niby silnik chodzi normalnie ale tak jak pisałem na wyższych obrotach słabnie i z rury wali czarny dym
To wiem że ją przelewa.Wtryski jak by siadały to by było już coś czuć na wolnych.A podmień przepływkę z tej 3.0 co masz i zobacz co się będzie działo.
Czujniki pewnie te same.Nic tam więcej nie ma.Zależy co ma obsługiwać w 3.0.Jeśli jest wszystko to samo co w 2.5 to będzie obsługiwać.Aparatu zapłonowego tam nie ma nie?
Cewka jest taka sama jak u nas oczywiście bez aparatu ma czujnik położenia wału. W trzylitrówce jest EGR ale Paweł mówi że to nie problem
Skoro Paweł Ci powiedział że to nie problem to pewnie wie co mówi:) Będzie działać nie myśl o tym za dużo bo zwariujesz;)
a miała być tajemnica :P
w weekend będę u Pawła to oblookam ;)
Pozdrawiam
balc3r
Przecież już każdy wie że szykujesz 155 1.6 16V:D
A właśnie że nie bo 1.4 w Turbo boxerku :D
Jakie masz wytryski od 3.0 czy 2.5?
Pisałeś że jest przelany silnik na wyższych obrotach. Jeżeli wtryski od 2.5 mają niecałe 150cm3/min a od 3.0 ponad 190cm3/min to na sterowniku od 2,5 będzie zalewało silnik. Czas wtrysku jest z zakresu 2-20ms. Może to jest Twój problem?
Jaką skrzynię biegów masz w alfie? Od gtv czy 155?
Pozdrawiam
Przelewany silnik jest w 2.5 a nie 3.0.
Witam, jezeli ktos jest jeszcze zainteresowany obejrzeniem mojej alfy to zapraszam
Tłumnior zamontowany!fajnie mruczy,nie zagłusza silnika i policja za decybele ganiać już nie będzie!:PZałącznik 43493Załącznik 43494
tutaj jest chyba moda na końcówki wygięte ku górze...:)nie...??:)
Podobno wały korbowe są deficytowym tematem:http://allegro.pl/alfa-romeo-155-2-5...027335819.html
Końcówka podobna do mojej ja mam Remus-a
No dajże go posłuchać:P
No to jak jest lipa z nagraniem to mam nadzieję posłuchać go na zlocie:P I również mam nadzieję że będziesz na nim obecny bo nie ręczę za siebie:)