OK, dzięki wielkie. Nie wiesz może, czy ma też części do Alfy? Muszę ją oddać do doktorka na wymianę rozrządu, paska wielorowkowego z napinaczem, tylnych wahaczy i takich tam bzdur, a wolałbym uniknąć zapewne nieco wyższych cen u panów mechaników:)
Printable View
OK, dzięki wielkie. Nie wiesz może, czy ma też części do Alfy? Muszę ją oddać do doktorka na wymianę rozrządu, paska wielorowkowego z napinaczem, tylnych wahaczy i takich tam bzdur, a wolałbym uniknąć zapewne nieco wyższych cen u panów mechaników:)
Dzięki jeszcze raz. W takim razie teraz pytanie o powyższe - ma ktoś z Was dostęp do części w dobrych cenach do 147jtd?;)
kolega ,gord ,poszukaj ma warsztat i kl;ampoty, tu na regionalnym nawet sa jego reklamyDIAGNOSTYKA, MECHANIKA - Fiat / Alfa / Lancia
SELESPEED - naprawa, części
CZĘŚCI ZAMIENNE I ORYGINALNE - super ceny
kontakt: 794 629 027
nie wiem - o czesciach sie nie wypowiem bo nic tutaj nie kupuje ani nie wymieniam ;)
Oleje też od dłuższego czasu kupuję w AKMUSie... mają dobre ceny i mam blisko, chociaż olej chyba najświeższy nie jest...
Do Golfa trafiłem na MOTULa z 2011r. Teraz do BMW tam mnie wyciulali z oryginalnym BMW LL, bo przy wysyłce kurierem kosztował 29zł/1l a jak pojechałem do nich to chcieli 39 zł/1l.. więc z braku laku wziąłem u nich Mobil 1.. Wiem, że mogą mieć filtry - na zamówienie.
Co do części, ja najczęściej korzystam z SAROSa w Przeźmierowie ( bo dowożą mi do pracy) , mogę polecić też PRO-CAR z Dąbrowskiego (są na allegro)
jak czegoś nie mają to dzwonię i na drugi dzień jest...
Pytanie już nieaktualne. Wczoraj odzywałem się do kolegi Gorda w sprawie części, ale niestety u siebie w sklepie był w czasie, który mi nie odpowiadał. Oleju również nie zdążyłem zakupić, bo przy obornickiej mają otwarte do 18, a ja o 17,55 byłem na Górczynie;) A że dzisiaj rano byłem umówiony na oddanie Belli, to juz nie miałem kiedy tam podjechac... Także niestety będzie trochę drożej, ale mam nadzieję, że dobrze;)
Z tego miejsca chciałbym również polecić warsztat panów Maruniak w Smochowicach. Przed zakupem przejrzeli auto mega dokładnie i w sumie nie drogo.
Do zobaczenia na drodze!:)
Witam dziś z wielkim żalem porzegnałem swoja belle a co idzie za tym na jakiś czas pewnie znikne z forum dlatego wszystkim chciałbym podziękować za spoty w szczególności Czarkowi i Mironowi za współprace przy organizacji zlotu mam nadzieję że jeszcze kupię bellę ale na razie potrzebuję troszkę innego autka!!Pozdrawiam
pozdrawiam cie tomku i do zobaczenia :P
heh - to jak offtopic ożył ;) to się pochwale :D
Załącznik 98132
Dlatego jak już wszystko bedzie poskładane - będe KHOT potrzebował jakiejś pomocy w doborze jakiś fajnych kosmetyków do auta ;)
O widzisz, opłaciło się truć Ci dupę przy każdym spotkaniu. :D Tak szkoda było patrzeć bo reszta samochodu wygląda super, tylko ten zderzak jak psu z gardła wyciągnięty. :P
spoko spoko ;) przy okazji wyczyściłem intercooler na którym były slady chyba jeszcze pierwszego oleju na jakim to auto jeździło ;) jutro jeszcze lekka kosmetyka pod maską i będzie trzeba montować wszystko na nowo ;)
dla ciekawych - jak kijowo może wyglądać brudny IC
http://imgur.com/a/CchCe
:haha: az dziw bierze, że to auto normalnie oddychało ;)
W mordę jezdźiłem bella 2 lata nawet ryski nie było............2 tygodnie temu może troszkę więcej sprzedałem nowemu właścicielowi i co....................... przodu nie ma!!!!!!!
Panowie czy znacie kogoś kto ma gotowe mapy do 1.9 jtd 110 km i w rozsądnej cenie załaduje je?
nie ma ktoś zbędnego wahacza oryginalnego dolnego lewego ? przyjme po cenie złomu, bo potrzebuje na podmianke do regeneracji.
Mowa o programie w oparciu o pomiary na hamowni, czy po prostu tuning garażowy ?
Pytanko - gdzieś w Poznaniu, darmowy najazd, ewentualnie miejsce gdzie można by sobie spokojnie pogrzebać przy aucie ? Muszę odpowietrzyć układ hamulcowy, a nie chcę się z tym babrać pod blokiem.
Najlepiej okolice Winograd, Piątkowa
ja też mam pytanko gdzie w Poznaniu podginają ranty błotników?
Cześć.
Nietypowa sprawa.
Myślę o zakupie AR147 lub AR GT 2,0TS (obie z Selespeed).
Czy w Poznaniu ktoś ma taką konfigurację ?
Chciałbym bezczelnie wsadzić 4 litery, sprawdzić, czy 150 KM czuć zgodnie z moimi oczekiwaniami, jak działa Sele i "powąchać" temat z bliska.
Chętnie posłucham również rad przed oglądactwem zakupowym. ;)
bialy
nie no kurde chodzi mi tylko o miejsce.
Zobaczę, wynalazłem sobie fajne miejsce parkingowe przy którym nikt mi nie będzie przeszkadzał :D więc może uda mi się tam to zrobić :)
po co CI podjazd jak chcesz odpowietrzyć układ ?
Bardziej mi chodzi o miejsce gdzie mi nikt nie będzie przeszkadzal
Wysłane z mojego Trooper_X55 przy użyciu Tapatalka
Nie Lubie jak przy rozbabranym aucie mam pol osiedla publiczności która zagląda co ja tam robie
Panowie, mam pytanko.
W mojej Alfie mam oryginalne radio na kasety, moje pytanie brzmi czy taki przewodzik http://allegro.pl/aux-in-adapter-rad...045722339.html podejdzie pod radio żeby AUX dzialało ?
Jak się Ci nie spieszy to mam taki kabelek w domu. A w Po będę miał go po świętach. Ale na 99% będzie dzialal
Dodano po 9 minutes:
ewentualnie spróbuj kombinacje SRC + ON. Jak wywoła zmieniarkę to na 100% kabel zadziała
Tzn niekoniecznie go chce sprzedać :D po prostu mówię jakbyś chciał sobie sprawdzić czy to będzie działać, a nie jest potrzebne Ci na już teraz ;)
Ale jeżeli kombinacja SRC + ON działa - to kabel będzie działać. Ogólnie to ten kabel w prosty sposób można zrobić samemu ;) o ile z tyłu masz wolną kostkę, a na 99% masz :D
Aaaa no to źle zrozumiałem :D
Jutro sobie sprawdze czy wywoła zmieniarke i będe działał :)
Ponownie zwracam się z prośbą do poznańskich pomyleńców (bo kto normalny jeździ Alfą ;) )
Nie miałem dotąd okazji przyjrzeć się GT z bliska i od środka - może się ktoś ze mną spotkać, pogadać i udostępnić swój skarb do oglądactwa ?
Obiecuję nie oślinić :D
Po Świętach mam kilka dni urlopu - mogę podjechać gdziekolwiek w Poznaniu.
Panie i panowie jeśli ktoś jeszcze nie widział zapraszam do linku niżej
http://www.forum.alfaholicy.org/zloty_imprezy_spotkania/109903-ultimate_1_4_grand_prix_polski_wilcze_laski_11_05_ 2014_a.html#post1353026
Do ludzi z Poznania. Jak możecie pomóżcie w wypełnieniu ankiety. Posłuży do opracowania projektu przez moje Koło Naukowe. Sprawa dotyczy ulicy Podgórnej, Marcinkowskiego i placów Wiosny Ludów i Wolności.
http://www.interankiety.pl/interanki...ccd60a9edc.xml
Potrzeba nam jak największej próby, więc nawet jeżeli nie poruszacie się w tych okolicach - poświęćcie te 3 minuty i przekażcie dalej znajomym ;) Pytania krótkie i przyjemne, nie trzeba się nad nimi zastanawiać
Liczę na alfaholików ;)
poszło :)
potrzebuje do swojej strzały (126p) szczotek do rozrusznika.
Czy w Poznaniu dostanę gdzieś je na miejscu ? bo w sumie zamawiać szczotki za 3zł i płacić 15 za przesyłkę mi się nie widzi :D